Christian Louboutin dezvăluie ce l-a inspirat să-și lanseze imperiul

Designerul iconic Christian Louboutin este persoana de referință atunci când vine vorba de încălțăminte la modă, deoarece marca sa comercială cu talpa roșie a modificat întreaga industrie așa cum o știm.

Mogulul francez al pompei este obișnuit să-și audă numele scăpat în versuri hip-hop și nu bate un ochi când menționând cele mai mari nume de la Hollywood nu se satură de design-urile sale.

Având în vedere faptul că anul este 2018, iar tocurile lui înalte sunt mai în stil ca niciodată, este greu să nu-l credem pe cuvânt pe Louboutin când acesta remarcă viclean că „oricum, știm acum că aș putea deveni încă președinte francez.

Băiatul cândva agitat, care a fost expulzat de la școală de mai multe ori și obișnuia să fure sticle roșii de lac de unghii pentru a-și picta tălpile pantofilor, a vorbit cu Fern Mallis despre el și-a câștigat viziunea de neegalat și de ce cerul nu este limita.

„Adulții nu realizează că este cu adevărat o durere în gât când ești copil și ei spun: „Ce vrei să fii când ești băiat mare?” Nu știu, dă-mi o pauză. Pot să aștept!” spuse Louboutin râzând. „Am avut o prietenă la școală care nu a vrut să mintă când adulții o întrebau ce vrea să fie. Eu, în schimb, nu am avut nicio problemă să mint. Așa că am spus: „Vreau să creez pantofi”. Dar niciodată nu m-am gândit că este o muncă adevărată.”

Dar ceea ce a început ca o glumă s-a transformat curând în realitate, mai ales când familia și prietenii lui au început să-i aducă suveniruri și materiale de lectură legate de pantofi. „Am ajuns să colecționez pantofi, fotografii, lucruri de pantofi în general. Am intrat în asta”, a spus el zâmbind.

Și când Louboutin a împlinit 16 ani, a renunțat la școală și a obținut un loc de muncă la Folies-Bergère, un cabaret infam din Paris. „A fost o modalitate bună de a ști despre pantofi, deoarece, pentru showgirls, pantofii sunt foarte importanți. Au foarte puțin costum, în general, a remarcat el cu ochiul, așa că știu să exprime mult cu pantofii.

Bărbatul care s-a îndrăgostit de strălucire și glam a muncit din greu pentru a ajunge la piedestalul pe care se află acum imperiul său de pantofi, dar nu a renunțat niciodată la curajul său chiar și atunci când numele lui nu era asociat cu luxul de ultimă generație.