Cele mai importante 5 tendințe digitale din 2020

Se apropie o schimbare majoră care va influența lumea tehnologiei așa cum o știm.

În 2019, accentul a fost pus pe colectarea datelor privind comportamentul utilizatorului. Dar în 2020, se va acorda atenția asupra traducerii acestor statistici în perspective acționabile pentru a forma conexiuni autentice și de durată cu clienții.

Chiar și cei mai adorați ludiți devin amenințători pentru atitudinea „anti-the-way-it-used-to-be” a consumatorilor. Vom vedea că strategiile de marketing ieșite din comun se extind treptat pe măsură ce valorile, transparența și conținutul personalizat devin vitale pentru supraviețuirea companiei

Îți place sau nu, inovația tehnologică este aici pentru a rămâne și ea este în creștere și se schimbă în fiecare zi. Deoarece cererile consumatorilor devin din ce în ce mai influențate de publicitatea digitală, este esențial să rămânem în fața acestor informații și tendințe, pentru a nu fi lăsați în urmă. 

eMarketer a reunit o listă de cinci tendințe digitale pe care să le urmărim pe măsură ce ne îndreptăm către 2020 în marketing digital, media și comerț.

Aceste cinci tendințe principale vor include următoarele informații:

·         Tehnologia vocală se va muta dincolo de difuzoarele inteligente și va aprofunda capacitățile de căutare vizuală.

·         Google va rămâne platforma de căutare dominantă, dar unii consumatori pot trece la alte platforme.

·         Serviciile TV tradiționale vor pierde clienții im dauna altor servicii video la cerere precum Netflix și Hulu, determinând agenții de publicitate să își regândească strategiile.

·         Brandurile direct-consumator (D2C) precum Warby Parker și Glossier își vor maximiza prezența online prin introducerea unei componente tradiționale

·         Problemele de confidențialitate vor face ca siteurile de știri și platformele sociale să se îndepărteze de practicile de direcționare a datelor care nu vor fi bine primite de publicul lor. 

·         Baza de utilizatori Facebook va continua să scadă.