Cele mai frumoase mănăstiri din România

  • Luni, 15 Februarie 2021
  • Turism

 

România este cu cunoscuta pentru numeroasele lăcașuri de cult pe care le are, acestea având in spatelele lor legende, fapte reale si personaje istorice cu o mare influența asupra pământurilor românești.

Mănăstirile sunt obiective turistice importante deoarce atrag foarte multi vizitatori in fiecare an. Iată mai jos cateva dintre cele mai frumoase mănăstiri din România.

 

·         Mănăstirea Voronet

Este situată in satul cu acelasi nume, Voronet, care face parte din orașul Gura Humorului. Aceasta manăstire a fost ridicată de Stefan cel Mare in anul 1488, care a suportat toate cheltuielile pe parcursul construirii. Ceea ce este impresionant la aceasta manăstire este culoarea picturilor exterioare, si anume albastrul cunoscut deja in istorie ca si “albastru de Voronet”.

 

·         Mănăstirea Curtea de Argeș

Construită intre anii 1514 si 1517, acest lacaș al spiritualității transmite o legenda interesantă. Meșterul Manole, impreuna cu alți noua meșteri, au avut ca sarcina construirea mănăstirii. Ceea ce aceștia ridicau in timpul zilei, se dărâma pe timpul nopții. In urma unui vis pe care Manole l-a avut, a zidit-o in zidurile mănăstirii pe soția sa, Ana, si copilul lor nenăscut. Biserica a fost terminată, iar domnitorul i-a urcat pe meșteri pe acoperișul acesteia. Manole s-a aruncat de pe acoperis si a murit, in locul acela izvorând o apa. In zilele noastre, acest loc este cunoscut drept „Fântâna lui Manole”.

 

·         Mănăstirea Dervent

Mănăstirea Dervent este cunoscuta pentru pietrele făcătoare de minuni in forma de cruci. In fiecare an aceasta biserica are o mulțime de turiști care vin pentru a se ruga si pentru a primi o minune din parte Domnului. Aceasta este situatia la aproximativ 20 de kilometri de granița cu Bulgaria.

 

·         Mănăstirea Celic-Dere

Aflată in comuna Frecatei, județul Tulcea, mănăstirea isi are numele de la pârâul Celic-Dere. Înăuntrul ei se afla o icona sfânta cu Iisus, despre care se spune ca a fost prinsă intr-un incendiu. In urma incendiului, icoana a ars iar Iisus si-a inchis ochii. Oamenii mănăstirii si vizitatorii spun ca icoana se curată singura iar ochii Domnului se deschid încetul cu încetul. Legenda spune ca atunci cand icoana se va curata in întregime iar ochii vor fi deschiși, o mare minune se va intampla.

 

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai frumoase mănăstiri din tara, pe langa ele amintim de Mănăstirea Prislop, Cozia, Caraiman, Putna, Radu Vodă, Andrei si Neamț. Fiecare este specială in felul ei si ascund legende nemaiauzite.