Cele mai comune escrocherii de care au parte turistii cand calatoresc

  • Vineri, 6 Decembrie 2019
  • Turism

In 2018, in intreaga lume au fost aproximativ 1.235 miliarde de turisti internationali. In raport cu anul 2017, aceasta a fost o crestere de 4%. In acelasi timp, Franta, SUA, Spania, China, Italia si Regatul Unit au devenit cele mai populare tari printre turisti.

Odata cu cresterea numarului de turisti, numarul de calatori inselati creste, de asemenea. La urma urmei, atunci cand vizitam tari straine, avem incredere adesea in localnici prea mult. Iar realizarea ca am fost inselati ar putea veni prea tarziu.

Va impartasim cele mai comune trucuri pe care escrocii si hotii le folosesc in aproape toate tarile din lume.

Elemente pierdute – Imaginati-va ca mergeti in liniste intr-un oras necunoscut. Deodata observati ca pe trotuar exista un inel, o bratara sau alt element destul de scump. O ridicati si in acest moment cineva vine la voi si incepe sa va incurajeze sa nu cautati proprietarul (spun ca este practic imposibil), ci sa impartiti valoarea articolului pe jumatate.

Din moment ce nu are bani cu el, strainul va cere sa ii dati o anumita suma si pastrati piesa gasita pentru voi. Mai tarziu, totusi, se dovedeste ca bijuteriile sunt false si lipsite de valoare si ca ai dat o suma mare de bani unui escroc.

Taxiuri private – Daca vizitati un alt oras sau o tara straina, este recomandabil sa rezervati un mijloc de transport in avans cu o companie de incredere. Dar daca acest lucru nu a fost prealabil, utilizati transportul public (metrou, tramvaie, autobuze) sau rezervati un taxi la o companie mare care va spune taxele inainte de calatorie.

Nu aveti incredere in taxiurile private deoarece acestea va pot supraincarca sau va pot duce in mod deliberat pe cel mai lung traseu posibil.

Escroci – Un astfel de escroc poate fi gasit in magazinele mici sau in corturile de strada cu suveniruri. Vanzatorul necinstit va face mai multe lucruri in acelasi timp: sa vorbeasca la telefon, sa negocieze cu 3 clienti, sa ia bani si sa dea schimb. Si in acest proces, el va poate lua informatiile de pe cardul dvs. de credit daca va decideti sa platiti cu un card. Sau va va da mai putin rest, sperand ca a reusit sa va distraga atentia.

Vanzari neoficiale de bilete – Cand cumparati bilete la teatru, la un concert, la un muzeu sau oriunde altundeva de la vanzatorii de strada, exista sanse mari ca biletul sa se dovedeasca a fi fals. Chiar daca biletul este real, puteti plati un pret mult mai mare pentru acesta decat daca l-ati fi cumparat oficial.