Cele mai bune universități din lume

Cele mai bune universități din lume Cele mai bune universități din lume

 Universitatea Duke 

Universitatea Duke este în prezent pe locul 20 în lume. Este o universitate privată de cercetare din Durham, NC, și a fost înființată în mod formal în 1924. Cele mai populare universități ale sale includ politici publice, economie și biologie și există mai mult de 400 de cluburi și organizații.

Universitatea Cornell - SUA 

Fondată în 1865, Universitatea Cornell este situată în Ithaca, NY. Este cel mai ușor de intrat dintre cele opt colegii din Ivy League, dar cel mai dificil loc pentru a rămâne înscris. Are patru colegii private, inclusiv arte și științe, inginerie și administrație hotelieră la nivel de licență. Celebritățile care au absolvit aici includ EB White și super-omul Christopher Reeve.

Universitatea din Toronto - Canada

Universitatea din Toronto este o universitate publică de cercetare din Toronto, Canada. A fost fondată în 1827 ca King's College și este cunoscută pentru absolvenții influenți. În martie 2019, a educat 10 laureați ai premiului Nobel, 5 câștigători ai Premiului Turing, 94 de bursieri Rhodes și un medalist Fields.

Universitatea din California, Los Angeles - SUA

Universitatea din California, Los Angeles, a primit cele mai multe cereri de licență (aproximativ 137.000) pentru aportul din toamna anului 2018. Instituția are peste 125 de companii majore și a produs 14 laureați ai premiului Nobel și 13 bursieri MacArthur. Este clasat pe locul 17 printre cele mai bune universități din lume.

Universitatea Columbia - SUA 

Fondată în 1754, Universitatea Columbia este cel mai vechi colegiu din statul New York și al cincilea ca vechime din țară. Are 16 școli, peste 200 de institute și centre academice, precum și 19 biblioteci care conțin 13 milioane de texte academice. James Franco și Chelsea Clinton au absolvit acolo. 

University College London - Marea Britanie

Cunoscută sub numele de UCL din 2005, University College London este o universitate publică de cercetare din Londra. A fost înființată în 1826 și a fost prima instituție universitară construită în Londra. Începând cu 2020, UCL a produs 33 de câștigători ai Premiului Nobel și 3 medalii Fields.

Universitatea din California, Berkeley - SUA

Universitatea din California, Berkeley, este o altă universitate cu o istorie lungă. A fost fondată în 1868 și are peste 160 de cursuri universitare. Printre celebrii absolvenți se numără George Takei și Chris Pine. Este pe locul 13, același clasament ca următoarea universitate.

ETH Zurich - Elveția

ETH Zurich este o universitate publică de cercetare din Elveția. A fost construit în 1855 și a obținut o reputație stelară, în special în domeniile chimiei, matematicii și fizicii. Începând din 2019, ETH a creat 21 de laureați ai Nobel, 2 câștigători ai Premiului Pritzker și 1 câștigător al Premiului Turing.

Universitatea Johns Hopkins - SUA

Universitatea Johns Hopkins a fost înființată în 1876 în Baltimore, MD, și este prima universitate de cercetare din țară. Oferă mai mult de 50 de specialități, inclusiv cele populare, cum ar fi ingineria biomedicală, seminarii de scriere și neuroștiințe. Se situează pe locul 12 printre cele mai bune universități din lume.