Cele mai bune rase de capre din lume pentru lapte,carne si profit

Cele mai bune rase de capre din lume pentru lapte,carne si profit Cele mai bune rase de capre din lume pentru lapte,carne si profit

Caprele au fost domesticite de mii de ani și, de-a lungul acestui timp, au fost crescute pentru a dezvolta trăsături specifice care le fac mai potrivite pentru diferite scopuri. Există multe rase diferite de capre în întreaga lume, fiecare cu caracteristicile și utilizările sale unice.

Capre Boer

Caprele boer sunt una dintre cele mai populare rase de capre din lume, cunoscute pentru randamentul ridicat de carne și rezistența lor. Au fost crescuți inițial în Africa de Sud la începutul anilor 1900 pentru carnea lor, iar astăzi se găsesc în toată lumea.

Caprele boer sunt în general animale mari, musculoase, cu păr scurt și elegant, care poate fi de orice culoare. Sunt cunoscuți pentru rata lor de creștere rapidă și pot atinge o greutate comercială de aproximativ 100 de lire sterline în doar șase luni. Caprele boer sunt, de asemenea, rezistente și adaptabile la o varietate de medii, ceea ce le face populare în rândul fermierilor care doresc un animal cu întreținere redusă, care se poate dezvolta în condiții dificile.

Caprele Alpine

Caprele alpine sunt o altă rasă populară de capre, cunoscute pentru producția mare de lapte și rezistența lor. Au originea în Alpii francezi și au fost aduse în Statele Unite la începutul anilor 1900.

Caprele alpine sunt animale de dimensiuni medii până la mari, cu o gamă largă de culori și modele de blană. Sunt cunoscuți pentru producția lor mare de lapte, producând până la doi galoane de lapte pe zi. Caprele alpine sunt, de asemenea, rezistente și se pot adapta la o varietate de medii, făcându-le o alegere populară pentru fermierii de lapte.

Caprele nubiene

Caprele nubiene sunt cunoscute pentru aspectul lor distinctiv, cu urechi lungi și catifelate și un nas roman. De asemenea, sunt cunoscuți pentru producția mare de lapte și pentru laptele dulce și cremos. Caprele nubiene au fost originare din Africa și au fost aduse în Statele Unite la începutul anilor 1900.

Caprele nubiene sunt animale de dimensiuni medii până la mari, cu o gamă largă de culori și modele de blană. Sunt cunoscuți pentru conținutul ridicat de grăsime de unt din lapte, ceea ce îl face ideal pentru fabricarea brânzeturilor. Caprele nubiene sunt, de asemenea, docile și prietenoase, făcându-le populare printre micii fermieri și pasionați.

Capre LaMancha

Caprele LaMancha sunt o altă rasă cunoscută pentru aspectul lor unic, cu urechi scurte care pot fi aproape inexistente. Au fost dezvoltate în Statele Unite la începutul anilor 1900 și sunt cunoscuți pentru producția lor mare de lapte și temperamentul calm.

Caprele LaMancha sunt animale de talie medie, cu o gamă largă de culori și modele de blană. Sunt cunoscuți pentru producția lor mare de lapte, producând până la trei galoane de lapte pe zi. Caprele LaMancha sunt, de asemenea, docile și ușor de manevrat, făcându-le populare printre micii fermieri și pasionați.

Caprele Saanen

Caprele Saanen sunt o rasă populară cunoscută pentru producția mare de lapte și dispozițiile blânde. Ei au originea în Elveția și au fost aduse în Statele Unite la începutul anilor 1900.

Caprele Saanen sunt animale de talie medie spre mare, cu blana albă sau crem. Sunt cunoscuți pentru producția lor mare de lapte, producând până la trei galoane de lapte pe zi. Caprele Saanen sunt, de asemenea, blânde și ușor de manevrat, făcându-le populare printre micii fermieri și pasionații.

Caprele Toggenburg

Caprele Toggenburg sunt o altă rasă populară cunoscută pentru producția mare de lapte și rezistența lor. Ei au originea în Elveția și au fost aduse în Statele Unite la începutul anilor 1900.

Caprele Toggenburg sunt animale de talie medie, cu o haină maro sau neagră și semne albe. Sunt cunoscuți pentru producția lor mare de lapte, producând până la trei galoane de lapte pe zi. Caprele Toggenburg sunt, de asemenea, rezistente și adaptabile sunt o alegere populară pentru fermierii de lapte.

Capre Kiko

Caprele Kiko sunt o rasă originară din Noua Zeelandă și sunt cunoscute pentru rezistența lor și producția de carne. Au fost dezvoltate în anii 1980 printr-un program de încrucișare conceput pentru a crea o capră care ar putea prospera în zona rurală accidentată din Noua Zeelandă.

Caprele Kiko sunt în general animale mari, musculoase, cu o gamă largă de culori și modele de blană. Sunt cunoscuți pentru rezistența și adaptabilitatea lor la o varietate de medii, făcându-le o alegere populară pentru fermierii care doresc un animal cu întreținere redusă, care poate prospera în condiții dificile. Caprele Kiko sunt cunoscute și pentru carnea lor, care este slabă și aromată.

Caprele pigmee

Caprele pigmei sunt o rasă mică de capre care sunt populare ca animale de companie și pentru carnea lor. Au fost originare din Africa și au fost aduse în Statele Unite în anii 1950.

Caprele pigmei sunt animale mici, compacte, cu o gamă largă de culori și modele de blană. Sunt cunoscuți pentru personalitățile lor prietenoase și jucăușe, făcându-i populari ca animale de companie și printre micii fermieri. Caprele pigmei sunt cunoscute și pentru carnea lor, care este fragedă și aromată.

Capre de cașmir

Caprele de cașmir sunt o rasă cunoscută pentru lâna moale și luxoasă, care este folosită pentru a face îmbrăcăminte și accesorii de lux. Au originea în regiunea Himalaya din Asia și au fost aduse în Statele Unite în anii 1990.

Caprele de cașmir sunt animale de talie medie, cu o gamă largă de culori și modele de blană. Sunt cunoscuți pentru subparul lor fin, pufos, care este recoltat o dată pe an printr-un proces numit „pieptănare”. Lâna de cașmir este foarte apreciată pentru moliciune și căldură, ceea ce o face o alegere populară pentru îmbrăcăminte și accesorii de ultimă generație.

Capre pitice nigeriene

Caprele pitice nigeriene sunt o rasă mică de capre care sunt populare ca animale de companie și pentru laptele lor. Au originea în Africa de Vest și au fost aduse în Statele Unite în anii 1990.

Caprele pitice nigeriene sunt animale mici, compacte, cu o gamă largă de culori și modele de blană. Sunt cunoscuți pentru producția lor mare de lapte, producând până la două litri de lapte pe zi. Caprele pitice nigeriene sunt, de asemenea, cunoscute pentru personalitățile lor prietenoase și jucăușe, făcându-le populare ca animale de companie și printre micii fermieri.

Sunt multe rase diferite de capre în întreaga lume, fiecare cu caracteristicile și utilizările sale unice. Indiferent dacă sunteți în căutarea unei producții mari de lapte, a unei producții de carne sau a lânii moale și luxoase, există o rasă de capre care este perfectă pentru dvs.