Cele mai bune placi video pentru PC din 2020

  • Miercuri, 29 Aprilie 2020
  • Diverse
Cele mai bune placi video pentru PC din 2020 Cele mai bune placi video pentru PC din 2020

Cea mai buna placa video pe care sa o folositi la computerul dvs. de gaming inseamna inevitabil lucruri diferite pentru diferite persoane. Cel mai mult conteaza cat de mult numerar v-ati rezervat pentru aceasta achizitie. Ecuatia este destul de simpla: cu cat veti cheltui mai multi bani pe o noua placa video, cu atat mai multe performante de joc veti avea.

Dar tot timpul vorbesti despre diminuarea rentabilitatii investitiei atunci cand ai peste un anumit nivel. Nvidia RTX 2080 Ti este cea mai rapida placa grafica pe care o puteti cumpara, dar pretul sau de 1.000 $ + va va ridica doar cu o performanta cu 20% mai mare decat RTX 2080 Super, in ciuda cresterii de pret cu peste 50% fata de GPU. Desi daca banii nu sunt cu adevarat niciun obiect si niciodata nu ati fost nevoiti sa luati in considerare pretul achizitiei urmatoarei placi video, atunci 2080 Ti este absolut cea mai buna placa video.

Cei mai multi dintre noi vor trebui sa fim putin mai egoisti cu privire la actualizarile PC-ului nostru, iar raportul pret / performanta al unui nou GPU este intr-adevar intrebarea vitala pe care trebuie sa ne-o punem. Din fericire, exista cateva placi video fantastice care nu iti vor decima soldul bancar si vor oferi in continuare mai multe cadre pe secunda decat o rulare rapida a Luvrului. Exista o multime de GPU-uri de mare valoare disponibile, indiferent daca sunteti in cautare de o placa grafica 1080p de calitate sau ceva care va arunca jocurile de 1440p la cele mai inalte setari (vezi cele mai bune placi video pe https://filebox.ro/).

Nvidia GeForce RTX 2080 Ti

Lansat in 2018, RTX 2080 Ti este inca cea mai rapida placa video pentru consumatori pe care o puteti atasa computerului dvs. de gaming. Daca doriti sa iesiti cu totul, puteti incerca un Titan RTX acolo pentru GPU TU102 full-fat, dar asta va va scadea din randament pentru 1.300 de dolari in plus pe care ar trebui sa-i cheltuiti pentru privilegiul.

Cu 11 GB de memorie rapida GDDR6 atasata pe placa, 68 Cores RT si 4.352 de nuclee CUDA toate coapte in GPU, cardul RTX Turing de top este gata pentru aproape orice joc de PC. Desi chiar si RTX 2080 Ti se va chinui sa ruleze jocuri 4K cu setarile dvs. grafice la maxim. Este intr-adevar solicitant.

Nvidia GeForce RTX 2070 Super

RTX 2070 Super este al patrulea nivel Turing din actualul pachet Nvidia GPU incredibil de ambalat. In esenta, este o versiune mai buna a GTX 1080 Ti din ultima generatie, pentru mai putini numerar si cu mai mult potential de a dovedi viitorul.

Este, de asemenea, incredibil de aproape de performantele RTX 2080, mult mai scumpe, mai ales datorita faptului ca sta la baza aceluiasi GPU Turing TU104. Acest lucru il face un card complet diferit de standardul RTX 2070 si mult mai bun pentru acesta; Prin urmare, Super este, in esenta, un RTX 2080 Lite. 

AMD Radeon RX 5700

Arhitectura Navi, cu noul sau nucleu RDNA, axat pe jocuri, a oferit echipei Radeon o generatie de GPU care poate concura cu adevarat cu placile grafice Nvidia si nu doar pe baza de costuri. Si este prima data cand s-a intamplat dupa mult timp. In timp ce asteptam ca placile,,Big Navi", foarte zvonite, sa ajunga la RX 5700 si RX 5700 XT, sunt topul stivei GPU pentru AMD.

Dar, asa cum se intampla adesea cu placile Radeon, este optiunea cu costuri mai mici. Intr-adevar, nu este departe de performanta placilor XT din cutie, dar cu o limita grea a vitezei sale de clock, AMD a inlaturat in mod deliberat standardul RX 5700, astfel incat sa nu afiseze placa de Top.

Nvidia GeForce GTX 1650 Super

Nvidia GTX 1650 Super este in mod empiric cea mai buna valoare grafica de pe piata astazi. Asta daca analizati costul / performanta la scorul sau 3DMark Time Spy, ca punct de reper recunoscut din industrie in calitatea jocurilor. Adesea, cu mai putin de 200 USD, te uiti la o placa video capabila sa ofere cadre impresionante de 1080p chiar si la cele mai inalte setari din joc. Este chiar surprinzator de capabila si la 1440p, desi va trebui cu siguranta sa respingi unele dintre optiunile de fidelitate mai exigente pentru a obtine o experienta de joc neteda la rezolutia respectiva.