Cele mai bune destinatii de vacanta pentru 2023 cu buget mic

  • Sâmbătă, 19 Noiembrie 2022
  • Turism

Călătoriile sunt un vis împărtășit de aproape toată lumea, dar a-ți putea permite nu este întotdeauna în cărți. Deși prețurile biletelor la ieșire pot fi înfricoșătoare, există unele locuri în care prețurile locale abia dacă cheltuiești mai mult decât faci într-o zi normală acasă – uneori chiar mai puțin! Așadar, dacă bugetarea este esențială, asigurați-vă că luați în considerare aceste destinații uimitoare cu un buget care nu va sparge banca, astfel încât să vă puteți relaxa cu adevărat în vacanță.

Atena, Grecia

Considerată de mulți drept locul de naștere al civilizației occidentale, Atena a fost casa multor concepte moderne care există în jurul nostru. A găzduit începuturile democrației moderne, justiției, filosofiei – și impozitelor! Multe dintre monumentele sale timpurii sunt încă în picioare, iar cea mai bună parte este că sunt fie gratuite, fie complet ieftine. Așa că vizita ta cu buget redus va fi, de asemenea, o briză

Azerbaidjan

Geografia Azerbaidjanului a cuprins aproape toată istoria omenirii, cu relicve din trecutul uman care datează cu cel puțin 300.000 de ani în urmă –ca să nu mai vorbim de vulcanii noroi și alte fenomene de incendiu existente până în prezent. Templele preistorice, zoroastriene și hinduse se mențin în prezent. Dar astăzi, capitala sa, Baku, este la fel de modernă, pe cât este o mărturie a timpului.

Tunisia

Datorită locației sale geografice care leagă toate colțurile Mediteranei de continentul Africa, Tunisia a avut o prezență puternică în multe epoci istorice. Astăzi, orașele sale antice sunt în mare parte intacte, dar se învecinează cu plaje cu nisip auriu și dune vaste de deșert - oferindu-le o mulțime de atracție pentru călătorii, fără a fi costisitoare pentru buget.

Belgrad, Serbia

Ascuns în Balcani, secretul bine păstrat al Serbiei are o istorie lungă și o cultură actuală plină de caracter autentic. Cu frumoasa Dunăre care trece prin ea, capitala Belgrad este o minune relaxată, care este total ușor de bugetat și care nu trebuie ratată.

Zanzibar, Tanzania

De ce nu și-ar dori nimeni să meargă la insula în acest paradis curat de pe plajă! 

Zanzibar are o istorie lungă, plaje în toate direcțiile și un ecosistem super unic de plante și animale pe care nu îl poți găsi în multe alte locuri. 

Stai chiar lângă plajă și plimbă-te pe străzile sale străvechi fără a-ți sparge portofelul.