Cele mai bune alimente pentru a elima crampele

Cele mai bune alimente pentru a elima crampele Cele mai bune alimente pentru a elima crampele

O crampă poate fi definită ca „contracții bruște, involuntare, spasmodice” ale mușchilor selectați și a multor sportivi afectați de aceasta, în special în timpul curselor. Dar pot afecta și alte persoane. Utilizarea excesivă a unui mușchi, deshidratarea, tensiunea musculară sau pur și simplu menținerea unei poziții pentru o perioadă prelungită pot provoca crampe musculare. Și pot fi foarte dureroase în unele cazuri. Încercați aceste alimente și sfaturi pentru a evita crampele.

Ciocolata       

Ciocolata poate fi foarte nutritivă, iar alimentarea cu diete poate fi benefică pentru sănătatea ta. Se pare că ciocolata neagră este extrem de utilă atunci când aveți de-a face cu crampe menstruale. Conține o tonă de magneziu, care vă relaxează mușchii și ușurează durerile pentru a reduce durerea.

Apă

Apa este una dintre cele mai de bază cerințe de care avem nevoie. Nu putem trăi fără apă. Corpul uman are nevoie de hrană și apă pentru a supraviețui. Cea mai frecventă cauză de crampe musculare în timpul activității sportive este de a nu obține suficiente lichide. Adesea, consumul de multă apă va ușura crampele.

Ceai

Ceaiul este cea mai populară băutură cultivată în Asia. Pe lângă faptul că este gustos și stimulant, se crede, de asemenea, că ceaiul ne poate oferi diverse beneficii pentru sănătate. Ceaiurile din plante, în special mușețelul și menta și ceaiul verde au capacități antiinflamatorii care pot ajuta la calmarea și ameliorarea crampelor.

Calciu

Principalele alimente bogate în calciu sunt produsele lactate precum laptele, brânza și iaurtul. Conținutul ridicat de calciu al laptelui este motivul pentru care copiii ar trebui să-l bea frecvent. Cu toate acestea, produsele lactate pot provoca crampe, astfel încât ar putea fi necesar să fie evitate. În schimb, puteți apela la alte surse, cum ar fi legumele verzi și semințele de susan, bogate în calciu, magneziu și potasiu, care ajută la ameliorarea durerilor de crampe.

Ananas

Ananasul conține, de asemenea, un nivel ridicat de bromelaină, o enzimă despre care se crede că ajută la relaxarea mușchilor și, prin urmare, la prevenirea crampelor menstruale. Există vitamine și enzime din ananas care de fapt vă relaxează mușchii pentru a combate crampele. pe lângă faptul că ajută la depășirea contracțiilor musculare incomode. Ananasul poate fi, de asemenea, preparat într-un număr mare de moduri și poate fi consumat așa cum este.

Somon

Somonul și alți pești cu apă rece sunt bogate în tipul de acizi grași cunoscuți sub numele de omega-3. Și are și proprietăți antiinflamatorii. Acestea ajută la reducerea inflamației, ceea ce le face bune pentru ameliorarea generală a durerii. Inclusiv durerea crampelor menstruale, potrivit Everyday Health.

Iaurt

Se constată că calciu reduce durerile de crampe, reduce balonarea și reținerea apei. Calciul este prezent în cantități substanțiale în produsele lactate, cum ar fi laptele, iaurtul și brânza. În plus, iaurtul viu este o sursă foarte bună de bacterii care ne ajută să ne descompunem alimentele, prevenind potențial indigestia și alte probleme care pot duce la crampe.

Iaurtul este o sursă bună de calciu și acest lucru în sine poate ajuta la reducerea crampelor.

Unt de arahide

Untul de arahide este o pastă alimentară sau untă făcută din alune prăjite uscate. Este hrănitor, gustos și merge excelent pe pâine prăjită. Untul de arahide poate ajuta, de asemenea, la prevenirea crampelor. Conține cantități mari de vitamina E. Este un element minunat care ajută la inflamații și crampe.

Hummus

Hummus este o scufundare sau unt preparat din năut gătit, piure amestecat cu suc de lămâie și usturoi. Este popular în Orientul Mijlociu. Năutul nu este doar plin de substanțe nutritive, dar consumul de hummus în timpul perioadei poate duce la un somn bun și vă poate ridica starea de spirit.

Spanac

Spanacul este o legumă obișnuită folosită în salate și ca garnitură. Calciul din spanac poate ajuta la prevenirea și depășirea crampelor. Ajută la ameliorarea crampelor menstruale prin relaxarea mușchilor uterini din uter și reduce prostaglandinele care cauzează dureri menstruale.