Cele mai bune alimente de consumat pentru a imbunati memoria

Vă luptați să vă amintiți lucrurile fie în studii, fie să vă mențineți sarcinile și întâlnirile la locul de muncă? A face față programelor agitate nu numai că îți pune mintea în stres, dar și în epuizare. Pentru a evita suferirea unui declin cognitiv, experții în sănătate vă recomandă să consumați aceste alimente care stimulează creierul, însoțite de sesiuni de exerciții fizice și, în general, de un stil de viață sănătos.

NUCI SI SEMINTE

Cu excepția cazului în care sunteți alergic, experții vă recomandă să consumați zilnic nuci și semințe precum migdale, nuci, chia și semințe de in.

Potrivit acestora, conțin acizi grași omega 3 și antioxidanți ai vitaminei E care vă ajută să vă protejați celulele nervoase, reducând în același timp riscurile de a dobândi boli de sănătate legate de creier. În afară de aceasta, puteți mânca, de asemenea, fasole și cereale integrale pentru a obține sursa de aminoacizi și zinc pentru a vă îmbunătăți claritatea mentală și

Nutriționiștii recomandă consumul de nuci și semințe ca alegere principală de gustări sănătoase - ceea ce este destul de convenabil mai ales atunci când lucrezi și te simți stresat. În loc să mâncați alimente nesănătoase, cum ar fi burgeri și cartofi prăjiți, atunci când vă este foame, puteți mânca nuci și semințe. Nu numai că este sănătos să mănânci pentru corp și minte, dar ajută și la îmbunătățirea funcției creierului pentru a te ajuta să-ți îndeplinești sarcinile pe tot parcursul zilei.

PEȘTE GRAS

Când vorbim despre grăsimi din carne, de obicei credem că este teribil pentru sănătatea noastră. Dar, potrivit experților în sănătate, nu toate grăsimile sunt rele. De exemplu, grăsimile pe care le obțineți din somon, ton, sardine etc. sunt o sursă bună de grăsimi - cunoscute sub numele de grăsimi sănătoase.

Acești pești grași conțin, de asemenea, acizi grași omega 3 care vă ajută să reduceți riscul de a dobândi boala Alzheimer. Consumul de pește gras ajută, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății comportamentale cognitive, deoarece reduce simptomele de anxietate, ADHD și depresie .

LEGUME VERDE ÎNCHIS

Aceste legume sunt bogate în vitamina C, K, vitamine și alți fitonutrienți necesari pentru a spori claritatea minții și bunăstarea generală. Experții vă recomandă să adăugați avocado, broccoli sau kale în mesele zilnice.

Aceste alimente conțin, de asemenea, substanțe nutritive puternice pentru a vă îmbunătăți concentrarea și concentrarea. În afară de asta, vă pot ajuta să luptați împotriva cancerului . Între timp, consumul de brustă, varză și spanac înseamnă că luați vitamina B și fier, ambele fiind vitale pentru creșterea circulației sângelui în creier.

CIOCOLATA NEAGRA

Îți place să mănânci ciocolată neagră datorită gustului său dulce-amar? Ei bine, vă veți bucura mai mult să mâncați bomboane de ciocolată neagră din cauza beneficiilor sale uimitoare pentru sănătate! Potrivit experților în sănătate, ciocolata neagră care conține 70% din cacao este bogată în flavonoide care îmbunătățesc circulația sângelui în creier.