Cel mai bun brad de Crăciun. Natural sau artificial?

brad de craciun brad de craciun

Fiecare dintre noi ar putea aduce argumente destul de convingătoare de ce un brad natural sau unul artificial ar fi mai bun în ziua de Crăciun. Însă, adevărul este că opțiunile în ceea ce privesc bradul de Crăciun nu mai sunt de mult focusate pe preferințe, ci mai mult pe partea financiară. Anul acesta, mai mult că oricând, ar trebui să ne programăm foarte atent bugetul și să decidem dacă vom cheltui bani pe un brad de Craciun sau vom investi într-un brad artificial. În contextul pandemic actual, cu siguranță nici Crăciunul nu se va desfășura la fel și cel mai probabil prioritățile se vor axa pe investiții, nu pe cheltuieli.

Bradul artificial este mai ecologic? Este la fel de ecologic ca și cel natural!

Studiile făcute de American Christmas Tree Association și de Universitatea Michigan arată că impactul ecologic al brazilor de Crăciun, indiferent că sunt naturali sau artificiali, este de fapt neglijabil. Brazii naturali vin oricum din pepiniere și își încheie ciclul vieții devenind compost iar brazii artificiali pot fi folositi  chiar și zece ani la rând. Astfel, prin folosiri repetate, minim 5 ani la rând,ei reduc amprenta de carbon necesară pentru a-I produce. Nimic nu se compară cu mirosul de cetină dar nici cu acele de brad în covor! Brazii naturali sunt imperfecți, asimetrici, cu defecte și se ofilesc repede. Unii ar zice ca ăsta e farmecul lor! Uneori sunt doar niște crengi firave de care atârnă niște globuri, încât arată aproape malnutriti. De multe ori nici nu prea ai ce orna din insuficiență de crengi pe care să pui decorațiunile. Cei bogați sunt deseori prea scumpi. Însă, mirosul natural de cetină nu poate fi înlocuit cu nimic! Oare? Un brad artificial maiestuos, plin de crengi, înalt și semeț poate înlocui chiar și mirosul de cetină dacă îi adaugi pe lângă decorațiuni și bețișoare odorizante. Te vei bucura de toate mirosurile specifice de Crăciun fără să faci “acupunctura” cu ace de brad la scurt timp după sărbătoare.

Bradul verde sau colorat? Se pierde magia sărbătorilor dacă ai un brad colorat în casă?

Desigur că un brad verde aduce mai aproape partea tradițională a sărbătorii, ne aduce aminte de copilărie și arată foarte bine pentru că decorațiunile diverse îl pun în valoare indiferent de trendurile anului.

 Totuși, așa cum nicio familie nu este la fel cu alta, niciun brad nu va fi la fel ca altul. Bradul trebuie să fie “incorporat” în stilul casei sau, deopotrivă, să fie o pată de culoare. Îl poți orna clasic, îl poți pune pe perete, agăța de tavan, poți opta pentru stil minimalist și o creangă de brad într-o vază sau poți alege un brad roz sau mov. Indiferent ce alegi nu trebuie să pierzi esența întregii sărbători: aceea de a adună întreagă familie la masă, de a petrece timp de calitate împreună, de a lasă din mână măcar câteva ore telefonul și de a desface cu nesaț cadourile în dimineață de Crăciun.

   Nu ai încă un brad pentru anul ăsta? Investește într-un brad artificial, decorațiuni de calitate, luminițe și neapărat odorizante cu miros de cetină. Adună-ți apoi familia în jurul lui și desfaceți pe rând cadourile, bucurați-va unii de alții și permiteți-i bradului să fie parte centrală a bucuriei voastre.