Cei mai Bogați piloți de Formula 1 din toate Timpurile

Formula 1 nu este tocmai ceașca de ceai a tuturor, cu toate acestea, este cu adevărat un sport spectaculos, iubit de milioane din întreaga lume. De mai multe decenii, au fost produse șoferi extrem de prolifici și extrem de talentați. Și, fără să știe mulți oameni, piloții de Formula 1 se numără printre sportivii cei mai bine plătiți din lume. Continuați să citiți pentru a vedea cine sunt cei mai bogați piloți de F1 din toate timpurile.

Nico Rosberg

Fost pilot german de curse F1, Nico Rosberg, fost pilot german care a reprezentat echipa, Mercedes. Realizarea sa notabilă a avut loc în 2016, când a câștigat Campionatul F1. Bărbatul de 35 de ani are o valoare netă estimată la 50 de milioane de dolari.

David Coulthard

David Coulthard este un fost pilot de curse britanic din Scoția, care s-a retras în 2008, după ce a fost în afaceri timp de aproximativ 14 ani. În timpul carierei sale, a concurat cu mulți alți piloti talentați, dar este considerat unul dintre cei mai buni piloți pe care i-a văzut lumea. A câștigat 13 titluri impresionante de Grand Prix, motiv pentru care a reușit să câștige atâția bani. În prezent, Coulthard locuiește în Monaco împreună cu soția și fiul său. Valoarea sa netă actuală este evaluată la 80 de milioane de dolari.

Jenson Button

Jenson Button este fostul campion mondial al piloților din 2009 pentru Brawn GP. Realizările vedetei britanice l-au ajutat, de asemenea, să obțină numeroase tranzacții și alte contracte, care este motivul bogăției sale de astăzi. Cariera lui Button a durat aproximativ 17 ani și a avut câteva succese mari. În ciuda retragerii din sport în 2017, nativul britanic de 41 de ani are o valoare netă de 150 de milioane de dolari. În ianuarie 2021, Button s-a alăturat lui Williams ca consilier principal unde va lucra cu șoferii Williams Academy.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton este un nume de renume mondial și din multe motive. Campioana F1, în vârstă de 36 de ani, este o altă icoană britanică și actuala campioană mondială. În plus, Hamilton este unul dintre cei mai buni ambasadori ai mărcii de Formula 1 pe care sportul i-a văzut vreodată. În prezent, el concurează în Formula 1 pentru Mercedes, dar a mai condus anterior pentru McLaren din 2007 până în 2012. De-a lungul carierei sale, care a fost acum de câțiva ani, Lewis Hamilton a primit numeroase premii și distincții. Astăzi, are o valoare netă estimată la 285 milioane de dolari.

Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönen este un pilot de curse finlandez de F1 care a fost poreclit „Omul de gheață”. Campioana, în vârstă de 41 de ani, concurează în prezent pentru Alfa Romeo. După ce și-a debutat cariera de curse în 2001,  Räikkönen a câștigat uimitor Campionatul F1 din 2007. Nu numai că a fost un concurent uriaș pentru curse precum Alonso și Schumacher, dar a fost numit și al doilea sportiv cel mai bine plătit din lume în 2009. Räikkönen are o valoare netă estimată la 250 de milioane de dolari.

Michael Schumacher

Numele Schumacher este unul cunoscut în întreaga lume - și pentru un motiv bun! Pilotul german de curse pensionar care a concurat în Formula 1 pentru Jordan, Benetton, Ferrari și Mercedes mulți ani. Schumacher a fost, de asemenea, considerat a fi unul dintre cei  mai mari piloți care au concurat pe pistele F1. Michael Schumacher a câștigat șapte campionate de F1, iar cinci dintre aceste victorii au venit succesiv. De asemenea, el este câștigătorul celui mai mare premiu și ocupă locul 1 în clasamentul pilotului F1 din istorie. Superstarul în vârstă de 52 de ani are o valoare netă care este evaluată la 780 milioane de dolari, făcându-l cel mai bogat pilot de F1 din toate timpurile.