Ce sa mancam inainte de cardio? Depinde de momentul in care ne antrenam!

  • Joi, 31 Octombrie 2019
  • Sport

Exercitiul cardio este bun pentru sanatatea generala. Potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, se recomanda cel putin 150 de minute de cardio pe saptamana. Puteti alege de la mersul pe jos, jogging, inot sau alte exercitii. Indiferent de exercitiul

fizic pe care il alegeti, asigurati-va ca va pregatiti corect inainte de a lucra, consumand alimente de o calitate nutritiva.

Ce sa manancam inainte de cardio depinde de momentul in care ne antrenam

Cardio de dimineata

Organismul arde un anumit numar de calorii si substante nutritive in timpul somnului. Daca doriti sa faceti cardio dimineata, trebuie mai intai sa mancati ceva. Un mic dejun incarcat cu carbohidrati ar trebui sa fie consumat in aproximativ 20 de minute inainte de a incepe sa lucrati. Daca intentionati sa faceti un antrenament intens si prelungit mai mare de 40 de minute, ar trebui sa adaugati proteine ​​la micul dejun, de asemenea. In acest caz, trebuie sa mancati cu cel putin o ora inainte de exercitiu.

Fructele consumate dimineata sunt intotdeauna un lucru bun; mere, banane si portocale sunt alegeri grozave. De asemenea, pot fi adaugati si morcovi. Unii ar prefera un shake proteic sau un pahar de suc, ceea ce este in regula. In cazurile de antrenament cardio prelungit, trebuie sa adaugati iaurt, branza, oua, precum si o mica bucata de carne care va va oferi cantitatea necesara de proteine.

Cardio dupa-amiaza sau seara

Ce sa mancati inainte de cardio daca urmeaza sa lucrati dupa-amiaza sau seara? Se recomanda sa mancati ultima masa in jur de doua pana la trei ore inainte de antrenament. Masa ar trebui sa includa aproximativ 150 de calorii de carbohidrati si aproximativ 60 de calorii de proteine.

Puteti manca aproape orice, in portiuni moderate. Aveti posibilitatea sa alegeti un castron de fulgi de ovaz acoperit cu stafide sau o felie de paine integrala de grau cu un mar. Pentru antrenament mai lung, un pahar de lapte si un sandwich cu ton va pot oferi proteina de care aveti nevoie. Cu toate acestea, alimentele cu grasime trebuie evitate,

deoarece vor dura mult mai mult timp pentru a fi digerate si absorbite.