Ce sa faci cu un calculator vechi?

Daca ai un calculator mai vechi, nu-l arunca. Iata cateva idei despre ce poti face cu el. Sa arunci la gunoi o bucata de tehnologie nu este cea mai buna alternativa. Uite care sunt sfaturile noastre pentru reciclarea calculatorului vechi intr-un mod cat mai putin risipitor.

Ti-ai cumparat un calculator nou? Felicitari! Dar ce ai de gand sa faci cu cel vechi? Daca este foarte vechi si depasit atunci poti sa-l lasi pur si simplu la centrul de reciclare al autoritatilor locale. Cele mai multe centre vor accepta atat unitatile centrale, cat si monitoarele, dar asigura-te ca inainte de predai unitatea ai sters/ salvat toate datele personala de pe hard disk sau alte dispozitive de stocare existente.

Cu toate acestea, sa arunci un calculator vechi inseamna o oarecare risipa. Mai ales daca unitatea este inca functionala si are o configuratie decenta.

1. Vinde-l

Primul lucru pe care iti recomandam sa-l faci cu un calculator vechi este sa-l vinzi. Exista foarte multe persoane care fac acest lucru si la fel de multe interesate de calculatoare second hand. De fapt, exista o piata destul de extinsa de calculatoare second hand. Unde ai putea sa vinzi vechiul calculator?

Incearca pe un site de anunturi. Aceasta este o platforma unde poti posta anunturi in mod gratuit. Ele sunt vizibile pentru potentiali clienti din tara, dar si in localitatea din care esti tu. Daca pretul de vanzare pentru calculatorul vechi a scazut foarte mult, de cand l-ai cumparat si pana in prezent, atunci nu prea poti face prea multe lucruri.

Te poti multumi cu orice suma. Daca este un calculator depasit s-ar putea sa consideri ca nu merita sa incerci sa postezi un anunut pentru el. Foarte putine persoane mai sunt dispuse azi sa cumpere calculatoare vechi gen Pentium 4 sau Pentium Dual Core, dar poti incerca. Daca unitatea are un procesor mai performant (de la quad core in sus) atunci s-ar putea sa se merite sa-l vinzi.

2. Daruieste-l unui prieten sau membru al familiei. Chiar daca vorbim despre un calculator vechi, acesta poate avea in continuare utilitate pentru cineva. Evalueaza configuratia si vezi daca unitatea respectiva nu ar fi utila unui membru al familiei - poate un copil sau un prieten. In cele din urma, il pot dona.

3. Foloseste-l pentru diverse proiecte. Acest lucru este valabil daca lucrezi in electronica si ai putea sa faci un calcul distribuit sau alte proiecte similare in scop de cercetare, testare, proiect etc.