Ce produse de ingrijire sunt (ne)recomandate in sarcina

Aducerea unui copil pe lume poate fi cel mai frumos lucru care ti s-a intamplat vreodata. Unii considera ca sarcina in sine e o perioada extrem de dificila pentru orice viitoare mamica, iar pe durata acestei perioade femeile trebuie sa fie extrem de atente atat cu ceea ce patrunde in organism, cat si cu solutiile care sunt utilizate la exterior, de exemplu, pentru ingrijirea pielii.

 

Exista o serie de produse de evitat, dar si produse care pot avea o eficienta crescuta si care sunt recomandate.

In sarcina, unul dintre produsele cosmetice interzise cu precadere este retinolul, despre care se spune ca ar putea induce un avort spontan. Bineinteles, exista si perioade in care acesta poate fi utilizat in concentratii mici. Astfel, daca obisnuiesti sa folosesti frecevnt retinolul, nu uita sa-ti intrebi medicul despre modalitatea si interdictiile de utilizare in sarcina.

 

La polul opus se regasesc produsele bio, care sunt concepute din ingrediente atent selectionate si dupa un proces extrem de riguros. Cu precadere poti apela la produsele de igiena bio concepute pentru copii sau la cele pe baza de apa termala, evitand produsele cu alcool, parfum sau parabeni. Desi intoleranta la aceste substante este intr-un procent global foarte mic, patrunderea acestor substante in piele ar putea avea un efect negativ asupra sarcinii.