Ce inseamna daca visezi ca iti cad dintii

Visezi ca-ti cad dintii? Expertii cred ca aceste tipuri de vise pot indica o pierdere de incredere in noi insine.

Cu siguranta ca de mai multe ori te-ai trezit si ai petrecut urmatoarele cateva minute sau chiar o parte din zi, intrebandu-te ce naiba inseamna visul avut.

Zburand, intarziind la ceva important, cazand in gol, visand o sarcina, fiind gol in public sau dinti care cad, sunt unele dintre cele mai frecvente vise ale populatiei, in ciuda diferentelor culturale.

Visele sunt inca un mister pentru fiinta umana si, prin urmare, pentru stiinta. Cunoastem importanta somnului pentru corpul nostru, dar ceea ce se intampla in timpul fazei de somn REM, cand imaginile sunt atat de vii, incat creierul trebuie sa dezactiveze tonusul muscular, astfel incat sa nu ne ranim, ramane o enigma. Visele acelea inseamna ceva? Mai exact, cum sa le interpretam?

Semn de nesiguranta

Un zambet frumos reprezinta fericirea, siguranta, puterea si frumusetea. O dentitie sanatoasa si atenta, va ajuta sa transmiteti o imagine atractiva si joaca un rol important in relatiile cu ceilalti. Prin urmare, in psihologie si la un nivel general, putem spune ca visul caderii dintilor inseamna nesiguranta, lipsa de incredere in sine, stima de sine scazuta, fie personal sau profesional. 

O teorie este ca visele legate de dinti reflecta nelinistile privind aspectul nostru si perceptia pe care altii o au despre noi. Cu toate acestea, pot aparea la orice varsta, studii recente arata ca femeile la menopauza sufera de acest tip de vise mai des, ceea ce ar sustine explicatia care se refera la frica de imbatranire si pierderea atractivitatii fizice.

De asemenea, dintii, care servesc la muscatura, rupere sau mestecare, ne spun si despre puterea noastra interioara. Asadar, s-ar putea sa ne simtim vulnerabili: in imposibilitatea de a atinge obiectivele pe care ni le-am stabilit, de teama de esec, de a fi interogati sau ridiculizati in fata altora. S-ar putea sa traim intr-o situatie in care nu ne putem exprima asa cum ne-ar placea, nu putem fi auziti suficient sau ne simtim frustrati pentru ca cineva nu ne acorda atentie.

Teama de schimbare

In plus fata de nesiguranta ca un concept mai inrudit cu acest tip de vise, o alta explicatie poate fi frica de schimbari. Caderea dintilor presupune un eveniment de mare impact in dezvoltarea noastra vitala. Ele cresc in timpul copilariei, apoi cad cand trecem de la aceasta etapa la adolescenta, pentru a reveni mai tarziu. Prin urmare, caderea dintilor reprezinta o perioada de tranzitie in viata noastra. Daca treceti printr-o faza in care au loc multe schimbari si acest lucru va creeaza anxietate, atunci este posibil sa aveti astfel de vise.