Ce face din Bucuresti un oras atat de grozav pentru munca la distanta

  • Marţi, 23 Martie 2021
  • Afaceri
  • Publicat de
internet internet

S-ar putea ca Bucurestiul sa nu fie cel mai mare oras in ceea ce priveste transportul public sau traficul, dar este o optiune buna pentru munca la distanta.

De fapt, conform raportului Indexului de lucru la distanta 2020 , capitala Romaniei este cel mai bun oras din lume pentru a lucra de acasa sau de la distanta.

Printre motive: internetul rapid al orasului, o multime de servicii de livrare a alimentelor sau multe locatii de colaborare sau alte locuri de unde sa lucrezi, atunci cand nu ai chef sa ramai acasa.

Este important de stiut ca marile corporatii ofera foarte multe avantaje salariatilor sai, de la concediu de odihna nelimitat astfel nu mai este nevoie de concediu fara plata, la actiuni din firma si bonusuri lunare.

Romania a fost intotdeauna pe locul inalt in rapoartele globale sau regionale privind viteza sau pretul internetului. Conform datelor din decembrie 2020 de pe Speedtest.net , de exemplu, Romania se afla in primele cinci tari din lume pentru viteze fixe de banda larga. in plus, o analiza a platformei poloneze de comert electronic si reduceri Picodi.com lansata in decembrie 2019 a spus ca Romania are cel mai ieftin internet de banda larga super-rapid din lume.

Si Bucurestiul este de obicei listat printre primele orase romanesti cu internet rapid si fiabil - un detaliu foarte important atunci cand alegeti un loc de lucru de la distanta. Capitala Romaniei a obtinut un scor ridicat in ceea ce priveste viteza internetului in raportul Indexului de lucru la distanta 2020 de Broadband Deals , ocupand locul 4 in clasament.

In plus, conectarea la internet in miscare nu este de obicei o problema in Bucuresti, cu conexiuni la internet Wi-Fi disponibile intr-un numar mare de locuri din oras, de la cafenele, restaurante si pub-uri, la mall-uri, hoteluri si chiar unele dintre cele mai mari parcuri ale sale. Internetul mobil oferit de operatorii locali este, de asemenea, destul de rapid, iar acoperirea in Bucuresti este excelenta.

Apoi, sectorul colaborarii a inregistrat o crestere rapida in Bucuresti si exista o multime de optiuni disponibile pe piata. Ofertele lor sunt variate si complexe, potrivite atat pentru cei care cauta un loc de munca pentru o zi, cat si pentru antreprenorii sau profesionistii care doresc sa infiinteze un birou temporar pentru o luna sau mai mult. Unii dintre cei mai mari jucatori de pe piata sunt Impact Hub, Commons, Regus, Spaces sau Mindspace.

Cei care prefera o atmosfera mai relaxata pot alege sa lucreze la una dintre numeroasele cafenele din oras. Zeci de cafenele care vand cafea speciala asteapta clientii in Bucuresti, iar majoritatea ofera si conexiuni Wi-Fi bune. Cu toate acestea, retineti ca unii nu permit utilizarea laptopurilor in anumite zile sau dupa anumite ore, in incercarea de a incuraja socializarea fara ecrane.

Pandemia COVID-19 a tinut inchise cafenelele interioare din oras, dar adaugati-le oricum la lista dvs., pentru cand viata va reveni (aproape) la normal. Sau va puteti aseza afara, pe terasa, cand temperaturile sunt mai prietenoase, deoarece unele cafenele ofera si optiunea de relaxare in aer liber. in plus, in zilele calde, poti lucra si de pe alte terase sau gradini de vara. Exista o multime de optiuni cu Wi-Fi rapid si mancare si cafea bune (si destul de ieftine) pentru a va asigura nivelul de energie.

Un alt criteriu important este costul scazut al vietii in Bucuresti, vizibil in principal atunci cand se compara capitala Romaniei cu marile orase din Europa de Vest. Bucurestiul este pe locul 7 pentru costul vietii in Indicele de lucru la distanta al ofertelor de banda larga, cu un cost al vietii estimat la aproximativ 421 GBP pe luna. Prin comparatie, Broadbanddeals.co.uk a estimat costul vietii la 618 GBP la Madrid, 693 GBP la Viena, 708 GBP la Berlin, 722 GBP la Bruxelles si 838 GBP la Amsterdam.

Inchirierea unui apartament in Bucuresti este, de asemenea, destul de ieftin in comparatie cu alte orase mari din Europa si mult mai ieftin in comparatie cu orasele de top din SUA, de exemplu. Conform datelor publicate de Numbeo , chiria in Bucuresti este, in medie, cu peste 85% mai mica decat in ​​New York si aproximativ jumatate din pretul din Berlin. Desigur, exista orase mai ieftine in Romania pentru a locui, dar capitala are o oferta mai complexa si variata de servicii sau locuri de munca, sau optiuni de cumparaturi si iesiri.

Comandarea mancarii acasa a devenit si un serviciu popular in Bucuresti, asa ca nu trebuie sa faceti o pauza de la serviciu pentru a gati ceva la pranz sau cina. Exista o multime de platforme online de incercat , cum ar fi foodpanda, Takeaway.com, Glovo, Tazz by Emag sau Gurmandio. Le puteti folosi pentru a comanda mancaruri romanesti sau internationale, precum si fast-food, pizza, paste, dulciuri sau cafea. in plus, unele dintre ele ofera utilizatorilor posibilitatea de a cumpara tot felul de lucruri de la supermarket, farmacie si alte locuri, sau chiar sa trimita ceva.