Ce este Bitcoin, moneda care a schimbat lumea

Stiti ce este Bitcoin? Bitcoin este o moneda, ca si euro sau dolarul american, folosita pentru schimbul de bunuri si servicii. Cu toate acestea, spre deosebire de alte valute, Bitcoin este o moneda electronica care prezinta caracteristici noi si se evidentiaza pentru eficienta, securitatea si usurinta schimbului.

Cea mai mare diferenta fata de alte valute, este ca Bitcoin este o moneda descentralizata, deci nimeni nu o controleaza. Bitcoin nu are un emitent central cum ar fi dolarul sau euro, criptarea este produsa de oameni si companii din intreaga lume.

Acum 10 ani, Laszlo Hanyecz, a realizat prima tranzactie de tip bitcoin din lume. A cumparat doua pizza pentru 10.000 de BTC, care ar fi de aproximativ 30 de euro. Astazi, valoarea acestor Bitcoin este echivalenta cu 22 de milioane de dolari. De atunci, acest sistem de plata cu monede digitale a fost extins intre principalele companii si este deja pe deplin inradacinat pe piata.

Bitcoin este o valuta digitala. Este folosita ca moneda reala pentru a cumpara bunuri sau servicii. Aceasta cripto – moneda este eficienta, dar mai presus de toate este sigura si faciliteaza schimburile online. In prezent, bitcoin este moneda electronica cea mai utilizata in lume.

Caracteristicile Bitcoin

Este o moneda digitala, deci are un sistem unic de securitate, deci nu exista probleme. In plus, fiind digitala, valoarea sa este aceeasi pentru toti, deci incurajeaza afacerile intre companii din diferite tari in care nu exista aceeasi moneda.

Este un tip de moneda descentralizata. Asta inseamna ca guvernele nu o controleaza si nici nu stabilesc niciun tip de reglementare.

Tranzactiile se fac direct, fara intermediari de orice fel, astfel incat, acestea sunt foarte eficiente.

Bitcoin are un sistem criptografic care asigura faptul ca nu poate fi duplicat sau falsificat. Este o garantie a unei plati sigure.

Bitcoin utilizeaza o retea imensa de utilizatori care ajuta la verificarea tranzactiilor efectuate, ceea ce face procesul transparent.

Monede digitale

Cripto-monedele sunt cele mai cunoscute valute digitale, dar ele nu sunt singurele. Exista multi care le folosesc in schimbul de bunuri si servicii intre companii si care au aparut de-a lungul anilor.

Monedele digitale reprezinta un exemplu clar pentru ce a insemnat tehnologia pentru sectorul financiar