Cat de des e normal sa te masturbezi? Cand devine o problema!

Cand vine vorba de masturbare, exista un fel de intelegere reciproca in randul majoritatii oamenilor, ca nu este intr-adevar ceva de mentionat intr-o conversatie normala. Dar este masturbarea normala? Cat de des este normal sa ne masturbam? Cand devine o problema?

Potrivit statisticilor, barbatii se masturbeaza mai mult decat femeile de peste tot, indiferent de varsta. Dar femeile se masturbeaza mai mult decat societatea in general ar dori sa recunoasca. De fapt, peste 50% dintre femeile din toate grupele de varsta intre 18 si 59 se masturbeaza, desi este neobisnuit in orice grup de varsta pentru femei si fete sa faca acest lucru mai mult de trei ori pe saptamana.

Ce este masturbarea?

Masturbarea este actul de auto-stimulare sexuala pentru a ajunge la orgasm. Se poate face singur sau cu un partener. Majoritatea expertilor medicali si psihologi sunt de acord ca masturbarea este, in general, un obicei sanatos si normal. Prin masturbare, veti invata multe despre raspunsul sexual propriu si veti avea o eliberare sanatoasa pentru tensiunea sexuala.

Cand devine o problema?

Masturbarea devine patologica numai atunci cand va afecteaza stilul de viata, inhiba relatia interpersonala, se face in public sau cauzeaza vatamari corporale. Cu toate acestea, doar o mica parte din oameni dezvolta probleme datorita obiceiurilor lor de masturbare.

Masturbarea compulsiva este un comportament de dependenta recunoscut, care poate afecta capacitatea unei persoane de a avea un stil de viata normal. Daca sunteti sigur ca obiceiurile de masturbare nu va fac sa pierdeti locul de munca sau sa evitati sa fiti intimi cu partenerul, atunci nu aveti motive sa va faceti griji.

Deci, de cate ori pe saptamana e normal sa ne masturbam?

Cu toate acestea, cat de mult ar trebui o persoana sa se masturbeze saptamanal pentru a fi considerat sanatos, este inca necunoscut. Factorul determinant major intre nivelurile sanatoase si nesanatoase ale masturbarii, este determinat de consecintele acesteia. Cu alte cuvinte, obiceiurile masturbatorii va distrug sanatatea? Va raniti din cauza prea multor masturbari? Considerati ca este greu sa functionati, deoarece masturbarea dureaza prea mult timp?

Solicitarea acestor intrebari va va ajuta sa stabiliti daca obiceiurile dvs. sunt sanatoase sau nesanatoase. In caz contrar, este sigur sa spunem ca majoritatea oamenilor se pot masturba oricat doresc, fara a fi nevoiti sa isi faca griji cu privire la sanatatea lor mentala sau fizica.