Castele de top din Europa ce trebuie sa le vizitezi

Castele de top din Europa ce trebuie sa le vizitezi Castele de top din Europa ce trebuie sa le vizitezi

Castelul Alcazar Segovia - Spania Alcázar din Segovia (literalmente, Castelul Segovia) este o fortificație din piatră, situată în vechiul oraș Segovia, Spania. Ridicându-se pe o faleză stâncoasă deasupra confluenței râurilor Eresma și Clamores în apropierea munților Guadarrama, este unul dintre cele mai distincte castele-palate din Spania, datorită formei sale - precum arcul unei nave. Alcázar a fost inițial construit ca o fortăreață, dar a servit ca palat regal, închisoare de stat, Colegiu regal de artilerie și academie militară de atunci. Castelul este una dintre inspirațiile pentru Castelul Cenusareasa al lui Walt Disney.

Palatul Pena Sintra (Lisabona) - Portugalia Situat pe dealurile Sintra, Parcul și Palatul Pena sunt rodul geniului creator al regelui Ferdinand al II-lea și cea mai mare expresie a romantismului secolului al XIX-lea în Portugalia, denotând influențe clare din partea manuelinilor și Stiluri de arhitectură maure. Palatul a fost construit în așa fel încât să fie vizibil din orice punct al parcului, care constă dintr-o pădure și grădini luxuriante cu peste cinci sute de specii diferite de copaci originari din cele patru colțuri ale pământului

Castel Ravadinovo- Bulgaria Îndrăgostit de vânt - castelul cu structurile magnifice din marmură și calcar metamorfozat din basmele unui arhitect și visător talentat, Georgi Tumpalov. Singurul castel nou construit din Europa.

 

Castelul Neuschwanstein Bavaria - Germania La șapte săptămâni după moartea regelui Ludwig al II-lea în 1886, Neuschwanstein a fost deschis publicului. Timidul rege construise castelul pentru a se retrage din viața publică - acum un număr mare de oameni au venit să-și vadă refugiul privat. Astăzi, Neuschwanstein este unul dintre cele mai populare dintre toate palatele și castelele din Europa. În fiecare an, 1,4 milioane de oameni vizitează „castelul regelui basmului”. Vara, aproximativ 6.000 de vizitatori pe zi circulă prin camere destinate unui singur locuitor.

 

Castelul Hohenzollern Baden-Württemberg - Germania Prima referință personală legată de Casa Hohenzollern datează din 1061 („Wezil et Burchardus de Zolorin”). Prima mențiune directă a complexului Castelului („Castro Zolre”) a fost în 1267. Aspectul, dimensiunea și mobilierul Castelului original sunt necunoscute, dar probabil că a fost în primul deceniu al secolului al XI-lea. La acea vreme trebuie să fi fost un complex mobilat vast și valoros din punct de vedere artistic. Sursele contemporane au apreciat-o ca „Coroana tuturor castelelor din Suabia” și „cea mai fortificată casă din Germania”. Cu toate acestea, în 1423, Castelul a fost complet distrus.

Castelul Conwy Conwy - Țara Galilor Castelul Conwy este o fortificație medievală din Conwy, pe coasta de nord a Țării Galilor. A fost construit de Edward I, în timpul cuceririi sale din Țara Galilor, între 1283 și 1289. UNESCO consideră Conwy unul dintre „cele mai bune exemple de arhitectură militară de la sfârșitul secolului al XIII-lea și începutul secolului al XIV-lea din Europa” și este clasificată ca fiind o lume Sit de patrimoniu. [1] Castelul dreptunghiular este construit din piatră locală și importată și ocupă o creastă de coastă, cu vedere la un punct important de trecere peste râul Conwy.

Castelul Eltz Wierschem - Germania Sunteți invitați cordial la Castelul Eltz și pădurea Eltz - bine ați venit! Suntem aici de mai bine de 850 de ani și facem tot posibilul pentru a ne păstra casa ancestrală. Experimentați Evul Mediu și natura în cea mai pură formă!

Chateau de Chambord Chambord - Franța 1519. Un palat se ridică din câmpiile mlăștinoase din regiunea Sologne, la marginea unei păduri pline de mistreți. François I, tânărul rege care adunase glorie în bătălia de la Marignan, a ordonat construirea ei. Château de Chambord nu a fost destinat să fie o reședință permanentă; François I, de fapt, aș petrece aici doar câteva săptămâni, lăsându-l gol de mobilier și oameni după vizitele sale. Era o bijuterie arhitecturală pe care regele îi plăcea să le arate vizitatorilor încoronați și ambasadorilor ca simbol al puterii sale. Deși castelul nu a fost finalizat sub François I, este una dintre puținele clădiri din acea epocă care a supraviețuit fără modificări majore la designul său original.