Cartile te ajuta in dezvoltarea profesionala

  • Marţi, 26 Noiembrie 2019
  • Afaceri
carti dezvoltare profesionala carti dezvoltare profesionala

Cartile care ne pot sprijini in dezvoltarea profesionala si chiar personala au o influenta semnificativa daca informatiile descoperite sunt asimilate, in urma unei analize care sa vina in sprijinul asteptarilor noastre. Specialistii sustin ca o carte de dezvoltare personala te poate pune in contact cu tine insuti.

O carte te poate ajuta sa iti dai seama cine esti, ce este important pentru tine, care sunt interesele tale personale si profesionale, iar acestea sunt ingredientele de baza pentru o alegere informata.

Totusi, specialistii semnaleaza sa fim atenti cand achizitionam o carte pentru a face intr-adevar o investitie buna. Nu recomandam cartile care te invata sa faci «o caruta» de bani azi/maine sau in «x» zile. O carte de dezvoltare personala este buna atunci cand ridica intrebari la care e nevoie sa iti raspunzi singur, care tin de persoana ta, de cine esti si ce vrei cu adevarat.

„Nu credem in «retete pe tava», pentru ca acestea nu vor fi niciodata experienta ta de viata, dar, cu toate acestea, tot ce citesti poate sa ofere «scantei» care sa te aduca acolo unde vor fi intotdeauna raspunsurile”, adauga consultantii de la buybooks.ro.

Sapte recomandari

In continuare, aveti doua carti care va pot oferi noi oportunitati de dezvoltare atat timp cat cunostintele dobandite sunt tratate obiectiv si le aplicati in masura in care le considerati necesare. Astfel, aceste carti de dezvoltare personala trateaza probleme de antreprenoriat, leadership, networking, cariera si business. Lista pututea fi mai lunga, dar o puteti completa in functie de interesele proprii.

Cele 10 reguli ale carierei de succes

Prin cartea „Cele 10 reguli ale carierei de succes”, aparuta la editura Rentrop&Straton, Richard Templar, autorul cartii, dezvaluie partea cea mai importanta, dar si cea mai vasta a obiectivelor unei cariere de succes. Cartea este un ghid pentru managerul individual, dar se adreseaza si celor care doresc sa ajunga in varf pe scara profesionala, insa nu par a fi in stare sa gaseasca harta. De asemenea, cele peste 200 de pagini sunt pentru cei care vor sa-si faca meseria cum trebuie, cei care isi doresc slujbe mai importante, salarii mai mari, mai multa siguranta, o pozitie sociala superioara si chiar un viitor luminos. In „Cele 10 reguli ale carierei de succes”, veti gasi moduri de abordare a situatiilor dificile pentru a fi remarcat, mijloace prin care sa eliminati orice concurent la un post superior, moduri de transformare a gandirii si a atitudinii care ii vor influenta pe ceilalti, trucuri care va vor imbraca in „stofa” de manager.

Interviul de angajare

O carte, care poate costa intre 30 si 50 lei, poate sa va ofere noi perspective in abordarea parcursului profesional. De exemplu, informatiile obtinute in urma unei lecturi va pot determina sa treceti mai usor peste un obstacol sau chiar sa luati decizii semnificative care va pot modifica traseul in cariera.

Volumul „Interviul de angajare”, chiar daca a aparut in 2005, ofera inca solutii la situatiile-capcana din timpul unui interviu, prezentand peste 200 de intrebari cu mai multe variante de raspuns. De la clasicele „De ce vreti sa lucrati in firma noastra?” sau „Ce experienta aveti?” pana la mai problematicele „Ati mai primit vreo oferta de la alta firma?” sau „De ce vreti sa plecati de la actualul loc de munca?”, puteti descoperi experiente bazate pe realitati concrete in cartea scrisa de Susan Hodgson.