Carnea rosie este rea pentru tine?

Carnea rosie este rea pentru tine? Carnea rosie este rea pentru tine?

Pentru cei care iubesc carnea roșie, gustul ceresc al mâncării nu reușește niciodată să-și calmeze pofta de mâncare. Dar multe studii au evidențiat riscurile consumului de carne roșie procesată de mai multe ori. În ciuda controversei sale, mâncarea care provine de la mamifere și-a făcut drum spre stomacul nostru de-a lungul evoluției umane. Deci, indiferent dacă vă gândiți să o eliminați sau doar să o reduceți pentru o vreme, este important să înțelegeți efectele bune și rele ale acestuia asupra sănătății noastre. Dincolo de aspectele etice și de mediu, acest articol va săpa adânc pentru a vă ajuta să înțelegeți dacă carnea roșie și cea procesată sunt rele pentru dvs.

CARNE ROȘIE: PROCESATĂ VS. NEPRELUCRATĂ

Carnea roșie din lumea noastră actuală comercială vine în principal sub formă de  carne procesată . Pe vremuri, când vitele erau libere să se plimbe și să mănânce alimente naturale precum iarba, diferite tipuri de plante, insecte. Deci, carnea din ele era complet naturală, lipsită de orice substanțe chimice sintetice dăunătoare. Dar acum, carnea roșie trece prin multe procese artificiale. Aceasta include fumatul, întărirea, sărarea în scopuri de conservare și ambalare.

Animalele se hrănesc cu alimente artificiale pe bază de cereale pentru a dezvolta o masă suplimentară în loc de iarbă. Deci, este mai bine să evitați carnea ambalată din fabrică. În schimb, ați putea opta pentru carne roșie organică sau neprelucrată de la animale naturale hrănite cu iarbă pentru suplimente nutriționale mai bune. Filet de porc, fripturi de filet sunt exemple de carne neprelucrată.

NU DOAR DELICIOS, ESTE ȘI NUTRITIV

Când vine vorba de valori nutriționale, carnea roșie conține unele dintre cele esențiale. Carnea roșie este o sursă excelentă de proteine, care este importantă pentru a ne dezvolta mușchii corpului. Numărul de calorii al cărnii roșii este de 176, care vine cu nutrienți foarte esențiali, cum ar fi carnozina și creatina. Cu un conținut ridicat de proteine ​​animale și vitamina B-12, carnea roșie ne întărește osul și generează noi globule roșii din sânge.

Fierul este ușor absorbibil, ceea ce activează enzimele noastre pentru o digestie mai bună. Alți nutrienți, cum ar fi mineralele și antioxidanții, sunt cruciale pentru dezvoltarea celulelor creierului și pentru o piele sănătoasă. Dacă vă place carnea roșie organică, veți obține niște acizi grași sănătoși, omega-3 și vitamina A pentru o inimă sănătoasă. Și acesta este un motiv pentru care majoritatea oamenilor nu se pot sătura de ea!

NU TRECEȚI CU VEDEREA GRĂSIMILE SALE SATURATE

Conform mai multor studii diferite, carnea roșie este una dintre cele mai mari surse de grăsimi saturate decât orice alte cărnuri. Fără îndoială, grăsimile saturate sunt cheia bolilor cardiovasculare. Consumul regulat de carne roșie procesată poate expune persoanele la un risc mai mare de boli legate de inimă.

Acest lucru se datorează nivelurilor crescute de colesterol care blochează arterele inimii și cresc șansele de stop cardiac. Prin urmare, experții sugerează reducerea consumului de carne roșie procesată pentru o inimă sănătoasă și de lungă durată. Dacă îl poftești, mergi după carnea organică, neprelucrată.

CREȘTE ȘANSELE DE CANCER

Cercetările sugerează că riscul de a avea cancer colorectal este ridicat dacă consumați des carne roșie. Deși este diagnosticat în general cu cancer, rata mortalității este destul de ridicată. Cu carnea procesată, șansele sunt și mai mari. În timpul procesării din fabrică, carnea trece printr-o mulțime de culori artificiale și substanțe chimice care sunt dăunătoare pentru corpul nostru.

Doza zilnică de carne roșie poate provoca, de asemenea, cancer de prostată și pancreatită. Chiar dacă carnea neprelucrată este sigură în acest caz, nu poate reduce probabilitatea de a reduce la zero efectele negative asupra sănătății.

NU TRECE CU VEDEREA NEGATIVELE

În ciuda valorilor nutriționale esențiale, diferite studii au arătat și efectele negative care sunt evidente. Deși diferiți factori uimitori afectează studiile, caracteristicile dăunătoare ale cărnii roșii sunt despre care vorbesc adesea experții în sănătate.

Grăsimile saturate și  colesterolul  sunt câțiva dintre factorii cheie ai apariției cancerului. Persoanele care au grămezi sau hemoroizi nu pot opta pentru carnea roșie, în ciuda substanțelor nutritive esențiale. Totuși, amintiți-vă că carnea procesată este mai periculoasă decât cele neprelucrate.

Nu este ușor să renunți la carnea roșie. Prin urmare, puteți opta pentru carne neprelucrată pentru un stil de viață mai sănătos decât să vă lipiți de carnea procesată. Costul ar putea într-adevăr să crească, dar nimic nu este mai scump decât viața și bunăstarea noastră. Așadar, asigurați-vă că investiți într-o dietă sănătoasă și nu doar în una gustoasă! Dacă nu sunteți sigur cu privire la înlocuirea cărnii roșii cu alte alimente, discutați cu dieteticianul dvs. ar putea fi util!