Care sunt cele mai scumpe rase de pisici din lume

  • Sâmbătă, 31 Iulie 2021
  • Animale
Care sunt cele mai scumpe rase de pisici din lume Care sunt cele mai scumpe rase de pisici din lume

Pisica norvegiană de pădure 600 $ - 1200 $

Pisica Norvegiană a Pădurii a evoluat în habitatul său natural fără intervenția umană. Este bine cunoscut pentru mărimea sa și pentru haina de blană foarte specială. Stratul superior este ușor uleios și greu, oferind o bună rezistență la apă. Pot supraviețui în condiții extrem de reci.

American Shorthai 900 $ - 1.300 $

Fordítás Primele înregistrări au fost publicate în anii 1620 ale unui pasager prietenos care ucidea rozătoare mici pe nave care se îndreptau către Europa-America. Paltonul său uimitor argintiu, aspectul cuvios și prietenos l-au făcut una dintre cele mai căutate rase din toată America.

Mau egiptean 800 - 1.400 dolari

După cum sugerează și numele său, este o rasă care are o istorie foarte lungă. A fost simbolul cultului zeului egiptean. Pisicile erau cunoscute în Europa înainte de cel de-al doilea război mondial, dar din cauza devastării războiului, rasa se afla în pericol. Au fost salvați de prințesa rusă Natalie Troubetskoy, care a salvat un cuplu de reproducători.

Pisica din Himalaya 500 $ - 1.300 $

Cu câteva decenii în urmă, un crescător fantastic și-a dat seama că vrea să traverseze două dintre rasele sale preferate, siamezul și persanul. A avut succes, iar rezultatul a fost o felină cu părul lung - genul său era persan, haina siameză. Mulți dintre noi s-ar putea să fie familiarizați cu el, nu este de mirare, deoarece multe filme au folosit acest animal plin de farmec.

Maine coon 400 $ - 1.500 $

Acest gigant mare maiestuos este unul dintre cele mai vechi tipuri feline din America de Nord. Crescătorii spun că strămoșii pisicii au fost la bordul navelor vikinge pentru raidurile lungi. Datorită hainei lor lungi, ușor hidrofug și a părului alungit pe labe, pot rezista la frig. Exemplarele masculine adulte cântăresc până la 15 kilograme. În spatele privirii uriașe este un prieten adevărat, loial, cu inima profundă.

Pisica birmaneză 500 - 1.500 USD

Această rasă foarte veche și nobilă provine din fosta Birmanie. Deja în secolul al XV-lea, aceste pisici elegante trăiau în temple budiste, unde călugării le considerau pisici norocoase.

Bobtail japonez

Pisica japoneză cu coadă scurtă este o specie străveche din Orientul Îndepărtat. Cele mai importante caracteristici ale rasei sunt că picioarele anterioare sunt mult mai scurte. Un fapt ciudat că cozile lor trunchiate, asemănătoare blănii, pot fi găsite în picturile vechi de 1000 de ani când primele lor rase au ajuns în Japonia prin China și Coreea.

Pisică siberiană

Potrivit multor experți, pisica siberiană este strămoșul pisicii norvegiene de pădure și a Maine Coon și chiar și altor rase cu păr lung, precum persanul. Deoarece pisica siberiană este o rasă foarte veche și naturală, nu are boli moștenite, nu prezintă deformări și efectele dăunătoare ale supra-reproducerii, deci este practic o pisică sănătoasă și rezistentă. Cercetări recente spun că sunt hipoalergenice!

Toyger 1.500 - 2.000 USD

Rasa de pisici relativ nouă, recunoscută oficial din anii 1980. Deși Toyger arată ca un tigru în miniatură, acesta poate fi păstrat în continuare ca o pisică domestică. Această frumoasă rasă de pisici este foarte prietenoasă și rezistentă la bolile comune ale pisicilor. Caracteristicile speciale includ dungi dramatice și haina extraordinar de strălucitoare.