Care sunt cele mai bune vopsele pentru interior

Va ganditi sa schimbati culoarea peretilor casei dvs.? Avand in vedere suprafata mare, este un element pe care trebuie sa-l luam in considerare. Va prezentam 5 tipuri de vopsele de perete.

Exista diferite tipuri de vopsea, finisaje si tehnici decorative pentru a picta peretii, nu numai pentru a da culoare, ci si o atingere speciala decorativa.

Pentru a obtine un finisaj profesional atunci cand varuiti peretii casei dvs., este esential sa faceti cea mai buna alegere intre toate tipurile de vopsele care exista.

Ce tipuri de vopsea exista?

– Vopsea lavabila: este una dintre cele mai comune si accesibile. Se caracterizeaza prin faptul ca este solubila in apa, nu poate fi spalata si adera foarte putin.

– Vopsea de latex sau plastic: se dizolva si in apa, dar spre deosebire de cea lavabila, are o calitate superioara. Acest tip de vopsea se usuca repede, iar calitatile sale sunt perfecte pentru a se aplica in interior.

– Vopsea anti-mucegai: este compusa din silicon, printre alte elemente, si are proprietati fungicide. Prin urmare, asigura permeabilitate ridicata si se foloseste in zone cu umiditate.

– Vopsea sintetica: este folosita de obicei in locuri specifice cum ar fi bucatarie sau baie si se aplica cu o baza de vopsea pentru a adera mai bine. Durata vopselei sintetice este mai mare decat ​​restul.

– Vopsea cu texturi: o putem folosi pe suprafete cu imperfectiuni. In primul rand, vopseaua este aplicata regulat si, ulterior, textura este data cu diferite instrumente.

– Vopsele de ulei: Acest tip de vopsea utilizeaza uleiuri sau rasini ca mijloc de aglutinare a componentelor sale. Uscarea sa este lenta deoarece aceste uleiuri si rasini sunt naturale. Ele pot fi folosite pentru peretii interiori si plafoane. Ele dau, de asemenea, un rezultat bun pe lemn si pe finisaje.

Alte tipuri

De asemenea, putem gasi pe piata si alte tipuri mai specifice, in afara de cele 5 tipuri de vopsele de perete:

– vopsea de baza: este foarte economica si se usuca repede.

– vopsea acustica: pentru a atenua zgomotul, in special pe plafoane.

Cele 5 tipuri de vopsele de perete, impreuna cu celelalte, sunt doar o proba a ceea ce putem alege pentru a decora peretii. Alegeti culoarea care va place cel mai mult!