Cand sa faci testul de sarcina?

Testul de sarcina

Nu este nevoie sa astepti mai mult. Daca crezi ca esti insarcinata, trebuie sa primesti repede confirmarea. Exista doua metode sigure de detectare a hormonilor de sarcina, denumiti in termeni medicali HGC (Hormon Gonadotrophin Chorionic)

  • Testul de sarcina (vandut in farmacii)
  • Examenul de laborator
  • In sfarsit exista o metoda „batraneasca”, nu prea sigura dar gratuita: luarea temperaturii la trezire.

In toate cazurile, daca sarcina se confirma, ia legatura cu medicul, care iti va indica ce urmeaza sa faci si examenele de supraveghere medicala. In special nu ezita sa fii precauta si sa adopti deja primele precautii indicate femeii insarcinate.

Testul de sarcina

Testele de sarcina se prezinta sub forma unei solutii chimice, care reactioneaza la prezenta hormonilor HGC in urina.Se recomanda ca testul sa se faca cu prima urina de dimineata. In general, este suficient sa pui cateva picaturi de urina pe un tester si sa astepti de la unul la trei minute.Rezultatul apare sub forma unei schimbari deculoare sau prin alta trasatura, indicata in instructiuni.  .

Cand sa faci testul de sarcina?

Majoritatea testelor detecteaza prezenta HGC in organism incepand cu a zecea zi dupa fecundatie… adica cu trei zile inainte de data presupusa a menstruatiei. Este totusi mai intelept sa ai rabdarea sa astepti si sa faci testul in prima saptamana de intarziere a ciclului.Daca rezultatul este pozitiv, consulta medicul curant. Acelasi lucru il vei face si daca rezultatul este negativ iar intarzierea persista. Medicul iti va prescrie examene de laborator, care sunt 100°/0 sigure.

Examenele de laborator

Este vorba despre un examen de urina similar cu testul de sarcina vandut in farmacii sau de o analiza a sangelui, numita „dozarea HGC-ului plasmatic” care va confirma prezenta hormonilor de sarcina, deci a embrionului (embrionilor), in organism.Pentru ecografie va trebui sa astepti saptamana a cincea de sarcina, deci sapte saptamani de la ultima menstruatie.

In sfarsit, daca folosesti metoda temperaturii pentru a repera ziva ovulatiei, vei observa, in cazul absentei menstruatiei, semnele procesului de sarcina: in loc sa scada la sfarsitul ciclului, temperatura femeii insarcinate ramane,incepand cu ziua a saisprezecea dupa ovulatie, peste 37°.

Sarcina

Moment magic, tulburator, chiar terifiant, sarcina este o perioada unica in viata unei femei.Pentru a o parcurge cel mai bine trebuie sa stii sa te pregatesti de la conceptie pana la plecarea la maternitateIn primul rand trebuie sa ai o buna supraveghere medicala, o alimentatie si o igiena de viata echilibrate.

Sarcina este. de asemenea, momentul de a te ocupa de tine, iata de ce d-am sfaturi de frumuste si moda si de a-ti consolida, o data in plus, cuplul.