Cand e momentul potrivit sa-ti arati cicatricile emotionale?

Cand e momentul potrivit sa-ti arati cicatricile emotionale? Cand e momentul potrivit sa-ti arati cicatricile emotionale?

Atunci cand o noua relatie este in curs de dezvoltare, fiecare partener isi aduce propriul sac al trecutului in spate, umplut cu experienta si amintiri frumoase, dar si cu cicatrici emotionale. Deci, cand este momentul potrivit sa iti arati cicatricile emotionale noului partener? Aici gasesti cateva sfaturi despre relatii si cum sa le intretii pentru o viata fericita impreuna.

Nu te arunca cu capul inainte

Chiar daca ai impresia ca partenerul tau merita toata increderea, nu este o idee buna sa iti descoperi cicatricile emotionale prea repede. Nu poti fi sigura daca le va accepta cu intelegere sau nu. Este foarte important sa ii prezinti cicatricile emotionale in mod corect.

Prea multe conversatii despre trecut il pot face pe partenerul tau sa simta ca nu esti pregatita pentru o noua relatie si ca inca ai de rezolvat probleme din trecut. Totodata, poate avea impresia ca pastrezi sentimente pentru fostul tau partener.

Prin urmare, este foarte important sa subliniezi in mod explicit ca fostul nu mai inseamna nimic pentru tine.

Nu te jena de cicatricile tale emotionale deoarece foarte multe persoane au cel putin cateva cicatrici din relatiile anterioare. Acesta poate fi unul dintre punctele comune cu partenerul tau, deci poti sa il intrebi si tu despre cicatricile lui emotionale din trecut.

Nu face din tantar armasar

Cand vine vorba de astfel de conversatii intime si delicate cu un nou partener, marturiseste-i doar atat cat are nevoie sa cunoasca pentru a-si face o imagine de ansamblu.

Nu exagera cand ii vorbesti despre cicatricile tale emotionale. Chiar daca ai putea crede ca asta va va aduce mai aproape, s-ar putea sa gresesti. Multi oameni nu doresc sa se simta impovarati de trecut. Este mai bine sa te concentrezi pe viitor decat sa traiesti in trecut.

Nu te afisa ca o victima

Cand conversatia voastra scoate la iveala cicatricile vechi, incearca sa eviti sa te portretizezi ca o victima, sau, mai rau, ca un pres de usa. La timpul respectiv ai considerat ca iei cele mai bune decizii, dar s-a dovedit a fi altfel.

In ciuda faptului ca ai fost ranita in trecut, trebuie sa te prezinti ca pe un participant activ la ceea ce s-a intamplat si nu ca pe o victima pasiva. Asta, desigur, nu inseamna sa iti asumi toata vina pentru ceea ce s-a intamplat intre tine si fostul tau partener.

Alege momentul potrivit

Nu exista nici o regula care sa iti spuna cand este cel mai bun moment pentru a-ti arata cicatricile emotionale. Trebuie sa o faci atunci cand simti ca este ocazia potrivita. Totodata, asigura-te ca noul partener nu iti va exploata increderea.

Primul val de "bagaje emotionale"

Unele persoane cred ca este mai usor sa arunci din tren tot bagajul cat mai curand posibil. Dupa aceea, relatia poate continua intr-un mod relaxat si fara surprize. Ca la epilarea cu ceara sau indepartarea unui bandaj - durerea este instantanee si se temina intr-o clipa.

Aceasta este insa doar una dintre modalitatile de a-ti impartasi cicatricile emotionale. Marturiseste totul pe nerasuflate si apoi lasa partenerul sa decida daca vrea sa fie cu tine sau esti putin cam mult pentru el.