Butoaie vin – cum obtii vin de cea mai inalta calitate

  • Marţi, 29 Septembrie 2020
  • Diverse
  • Publicat de
Butoaie vin – cum obtii vin de cea mai inalta calitate Butoaie vin – cum obtii vin de cea mai inalta calitate

Sa produci vin reprezinta o arta in adevaratul sens al cuvantului. Retetele folosite isi pun amprenta gustului si aromelor si fiecare gospodar are un secret care genereaza savori unice, de vis. Tocmai din acest motiv este important sa tii cont de anumiti factori care sunt responsabili de o licoare magica, plina de savoare si care invita papilele gustative la visare. De la automatizarea proceselor la butoaie vin, toate aceste aspecte se impletesc si ascund o serie de avantaje nebanuite atat pentru tine, cat si pentru produsul final.

De-a lungul timpului, recipientele de depozitare au jucat un rol esential in formarea unui vin care va impresiona chiar si pe cei mai mofturosi. Fie ca vorbim despre un butoi de lemn sau despre un recipient modern din fibra de sticla, in ambele situatii scopul este acelasi: conturarea unui mediu propice in care strugurii pot traversa toate procesele de formare a vinului. Maturare, fermentare sau depozitare, un recipient merita un grad sporit de atentie.

Butoaie vin – secretul unui vis de casa senzational

Fiecare gospodar se ghideaza dupa propria reteta. Secretele mostenite din generatie in generatie contureaza personalitate vinului si ii confera savori aparte. Pe langa procesul propriu-zis de productie, magia se intampla in etapa de depozitare. Cu cat timpul de conservare creste, cu atat aromele se vor impleti mai bine si vor da nastere unui vin de exceptie. Astfel, iata cateva aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand folosesti pentru depozitare butoaie de vin.

Ai grija la intensitatea luminoasa

Vinul este sensibil la lumina si tocmai din acest motiv se alev zone intunecate pentru depozitare. Razele luminoase pot sa produca modificari ireversibile la nivel de gusturi, iar produsul final nu se va mai ridica la acelasi nivel de calitate si profesionalism.

Seteaza o temperatura de echilibru

Mergand si mai departe, specialistii in domeniul vinului ne recomanda o temperatura optima de depozitare de aproximativ 13 grade Celsius. In plus, trebuie avut grija ca recipientul sa nu fie depozitat intr-un loc in care au loc des fluctuatii de temperatura. Cu ajutorul unor butoaie de vin pozitionate corespunzator intr-un beci sau pivnita, calitatea nu va avea de suferit, iar rezultatul te va impresiona inca de la prima inghititura.

Fii atent la recipientele folosite

Pe piata exista o serie de recipiente care se intrec in specificatii. Acestea prezinta o serie de avantaje care isi pun in mod direct amprenta asupra calitatii vinului. Astfel, daca vrei ca strugurii sa se imbine cu notele lemnoase, de esenta tare, alege un butoi confectionat din lemn. Daca vrei un recipient ieftin si de calitate, alege un butoi vin din plastic sau fibra de sticla. Nu in  ultimul rand, pentru recipiente care se curata usor, solutia ideala pentru tine este o damigeana di sticla.

Seteaza un grad optim de umiditate

Totodata, un beci in care umiditatea este puternica isi va pune amprenta in mod negativ asupra vinului din butoaiele tale. Mucegaiul nu va intarzia sa apara si sa se extinda, iar produsul final va fi compromis. Verifica in mod constant nivelul de umiditate si asigura-te ca acesta se invarte in jurul valorii recomandate de 70%.

Orice poveste de succes incepe la un pahar de vin

Nu mai este un secret faptul ca vinul este o licoare magica, rafinata si care invaluie rapid toate simturile.

Astfel, daca esti pasionat de domeniul viticulturii si de agricultura in genereal, cei de la regalfermierul.ro vin in ajutorul tau si iti ofera tot sprijinul de care ai nevoie. De la butoaie vin la instalatii irigat, toate aceste elemente contribuie la formarea unuor culturi de calitate care vor genera produse de vis.