Bursa sau Imobiliare?

Potrivit studiului recent, doar 55% dintre americani au investiții în bursă – mult mai mici decât 65% din 2007. Investițiile imobiliare, pe de altă parte, sunt mult în urmă, doar 27% dintre americani investesc în aceasta. Oamenii care se regăsesc în aceste tipuri de investiții încearcă neobosit să explice oamenilor de ce investițiile lor sunt mai bune în comparație cu celelalte. Este o dezbatere fără sfârșit despre care dintre ele este mai bună.

În ultimii ani, piețele de valori și obligațiunile sunt de obicei cele care domină această listă. Datele arată că mai mulți oameni preferă să-și pună banii în acești doi. Dar recent, investițiile imobiliare încep să preia lista pentru prima dată în trei ani. Aceste statistici ne servesc doar ca ghid și nu înseamnă că trebuie să joci după ele. Iată câteva comparații între piața de valori și imobiliare pentru a vă ajuta să decideți care dintre acestea două vi se potrivește cel mai mult.

Investiția imobiliară este atunci când vă puneți banii într-un teren, casă sau orice fel de proprietate. Una dintre alegerile obișnuite în rândul persoanelor care investesc în imobiliare este închirierea de apartamente, cumpărarea și vânzarea de case și închirierea clădirii. Majoritatea oamenilor văd imobiliarele drept bani ușori, în special pentru cei care își pun proprietățile spre închiriere. Acest lucru se datorează faptului că pot primi plăți de chirie lunar. Imobilul este o proprietate fizică care ocupă spațiu, iar proprietarii trebuie să plătească impozite pe proprietate și trebuie să cheltuiască bani pentru întreținere, ceea ce poate fi un dezavantaj major pentru unii oameni.

Imobilul este un concept mai familiar și mai confortabil pentru cei care aparțin unei familii din clasa de mijloc. Sunt mai expuși ca părinții să le spună cât de important este să dețină o casă sau o bucată de pământ. Unii părinți chiar își lasă copiii cu titluri de teren și declarația de locuință pe care le-au dobândit de-a lungul anilor.

Acțiunile nu au componenta fizică pe care o au imobilele, ceea ce înseamnă că este o investiție mai tangibilă. Există cazuri mai mici de fraudă și înșelătorie, deoarece puteți face un sondaj ocular asupra imobilului înainte de a o cumpăra. Puteți reface și renova locul înainte de a încheia afacerea, spre deosebire de acțiuni și obligațiuni în care trebuie să aveți încredere în alți oameni pentru a-și face treaba.

Acțiunea înseamnă și „acțiuni”. În termeni profani, cumpărarea unei acțiuni înseamnă cumpărarea unei acțiuni din companie. Dacă compania de la care ați cumpărat acțiuni vinde cafea, aveți dreptul la un procent din profitul acestora în funcție de cota pe care o dețineți. De exemplu, dacă o companie își împarte cota la 10.000 și tu cumperi 1.000 din aceasta, înseamnă că 10% din profitul ei ți se va da.

Cel mai bun lucru despre investiția în acțiuni este că s-a dovedit că vă face rost de bani. Cumpărarea de acțiuni de la o afacere bine stabilită este mult mai avantajoasă în comparație cu începerea propriei afaceri. Pur și simplu îți vei investi banii și vei vedea cum crește. Există, de asemenea, șanse mai mari de a vă crește profitul dacă vă păstrați cota pentru perioade lungi de timp, mai ales dacă afacerea în care ați investit merge foarte bine.

Nu trebuie să așteptați ani de zile înainte de a putea câștiga din stocuri. Majoritatea oamenilor fac tranzacții cu acțiuni acolo unde își cumpără și își vând acțiunile. Acest lucru vă permite să vă diversificați investițiile. Spre deosebire de imobiliare în care trebuie să așteptați ani de zile înainte ca rata de apreciere să fie suficient de bună. Bursa de valori este o opțiune mai bună pentru cei care doresc să-și construiască încet averea.

A pune întrebarea care este mai bine, stoc sau imobil, este ca și cum ai cere oamenilor să compare ciocolata și înghețata. Ambele opțiuni sunt bune, depinde doar de preferința și personalitatea unei persoane pe care să le gestionezi. O persoană expertă în tehnologie ar putea găsi tranzacționarea online simplă, dar complexă pentru cei care nu au o experiență bună cu computerele. A deține un apartament de închiriat poate fi perfect pentru o persoană care lucrează, dar prea plictisitor pentru o persoană care are tot timpul din lume.