Beneficiile rasului pentru sanatate - motive sa razi mai des

Beneficiile rasului pentru sanatate - motive sa razi mai des Beneficiile rasului pentru sanatate - motive sa razi mai des

"Rasul este cel mai bun medicament": Exista o multime de adevar stiintific in aceasta zicala. Pana acum, studiile asupra rasului au aratat ca poate ajuta la ameliorarea durerii si a stresului, la aducerea fericirii si la intarirea sistemului imunitar, printre multe alte beneficii pentru sanatate.

De ce radem?

Rasul este unic pentru oameni si il practicam ca o modalitate de a demonstra incredere autentica si buna intentie fata de ceilalti, potrivit unui raport al Institutului American de Sanatate. Un bun simt al umorului nu poate vindeca toate bolile, dar exista date care sa sustina efectele pozitive ale rasului.

Exista nenumarate beneficii cunoscute si cercetate ale rasului. Un ras cu suflet bun poate ajuta:

- reduce stresul,

- scade tensiunea arteriala ridicata,

- creste starea de spirit,

- stimuleaza sistemul imunitar,

- imbunatateste functia creierului,

- protejeaza inima,

- conecteaza-te cu altii ,

- promoveaza relaxarea instantaneu, te fac sa te simti bine.

- activeaza chimia vointei de a trai si creste capacitatea noastra de a combate boala.

- reduceti problemele asociate cu accidente vasculare cerebrale, artrita si ulcere

Intr-un studiu din 1990 publicat in Psychological Reports , efectele rasului au fost evaluate la peste 50 de studenti care au fost citati individual. Fiecare dintre ei a crezut ca va primi o soc electrica in cateva minute. In timp ce asteptau, unii ascultau o inregistrare comica, altii o inregistrare fara umor, iar un al treilea grup nu auzea nimic.

Drept urmare, grupul care a ras cel mai mult in timpul asteptarii a raportat o scadere a nivelului de anxietate in perioada de anticipare. Acei oameni care au raportat ca au un simt al umorului mai mult au simtit si mai putin anxietate.

Dintr-o perspectiva mai generala, psihologia afirma ca abilitatea de a mentine un simt al umorului si de a rade de circumstantele actuale, dificil cum ar parea, este un mecanism eficient de combatere pentru a depasi orice situatie.

Este un antidepresiv natural

Rasul s-a dovedit a fi capabil sa atenueze sentimentele depresive, din cauza eliberarii de endorfine care vine cu el. Asa-numitii „hormoni ai fericirii” par sa dea o senzatie de relaxare dupa exercitiu, iar rasul este un tip de exercitiu: sunt implicate miscari involuntare ale muschilor abdominali si ale muschilor spatelui si bratelor, care Ofera corpului o senzatie de relaxare dupa terminare, potrivit Verywell Mind .

Ajuta la controlul stresului

Rasul reduce nivelul hormonilor stresului, cum ar fi cortizolul, epinefrina (adrenalina), norepinefrina, dopamina si somatotropina (hormonul de crestere), in timp ce creste nivelul de endorfina. La aceasta se adauga un sistem imunitar consolidat si, in consecinta, mai putine efecte fizice ale stresului, cum ar fi bolile sau kilogramele in plus.

Cum sa razi mai mult

Terapia de ras este o terapie alternativa care poate contribui la sanatatea mintala a oamenilor. Promoveaza stari pozitive, care au efecte bune asupra organismului.

Obiectivul terapiei cu rasul este ca suntem capabili sa avem o alta viziune asupra vietii, percepand partile pozitive ale situatiilor, ceea ce este mai placut pentru noi si o viziune mai buna despre noi insine.

Urmariti filme si emisiuni TV amuzante. Desi poate gustul tau este indreptat mai mult spre drama si horror, rupe rutina si vezi cateva filme de comedie amuzante. Pe foxi.ro gasiti o lista cu cele mai bune comedii din toate tipurile care merita sa le vizionati. 

Fara indoiala, a rade cu cineva este cea mai buna modalitate de a incepe o relatie . Rasul este un semn universal. Indiferent de limba pe care o vorbim sau de tara in care ne aflam, atunci cand radem, dam un mesaj pe care celalalt il va intelege cu siguranta.

A spune o gluma, a va aminti o anecdota amuzanta sau a face o mica gluma sunt cele mai bune metode de a atenua o situatie inconfortabila, stresanta sau care genereaza anxietate sau furie. Un zambet ne relaxeaza si ne face sa coboram garda in fata unei persoane sau un fapt care ne face parul sa stea la capat.