Barcelona intr-o singura zi

  • Miercuri, 11 Noiembrie 2020
  • Turism
  • Publicat de
Barcelona Barcelona

Aveti de gand sa vizitati Barcelona? Cu o gama eclectica de atractii si atat de multe de vazut si de facut, itinerariul nostru de o zi din Barcelona va va ajuta sa va organizati si sa va planificati calatoria. Va recomandam de asemenea harta Barcelona pentru a putea identifica rapid obiectivele turistice.

Exista vreun alt oras din intreaga Europa care sa ofere vizitatorilor o gama mai diversa de lucruri de facut decat Barcelona? Orasul Barcelona se mandreste cu un bogat patrimoniu cultural, cu pietre arhitecturale fabuloase, cu opt incredibile situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO, precum si cu toate atractiile unui oras global modern, alaturi de cartiere carismatice, cum ar fi Cartierul Gotic.

Adaugati la aceasta o plaja cu nisip lunga de 4 km si o scena culinara invidia lumii si aveti o multime de experiente din care sa alegeti si sa va bucurati. Cum prioritizati ce sa faceti in Barcelona pentru o zi? Iata sfaturile noastre pentru a profita la maximum de o zi in Barcelona.

Cand sa vizitati Barcelona

Barcelona este binecuvantata cu un climat mediteranean, format din ierni blande si veri calde spre calde. Cu temperaturi medii zilnice intre 20 between si 30˚ cea mai placuta perioada a anului pentru un tur de o zi la Barcelona este de la inceputul lunii mai pana la sfarsitul lunii iulie. Vizitati mai devreme la sfarsitul lunii martie sau aprilie, sau mai tarziu in septembrie si iarna pentru zboruri mai bune, inchirieri auto, asigurari de calatorie si oferte hoteliere cu atractii mai linistite si mai putine cozi.

in timpul sezonului traditional de sarbatori din august, Barcelona vede temperaturi la mijlocul anilor '30 si perioade lungi de umiditate crescuta. Astfel de conditii va vor face in mod inevitabil 24 de ore in Barcelona mai putin confortabile, mai ales cu toti ceilalti oameni care se inghesuie acolo in toiul verii!

Prima atractie de vazut in timpul unei zile in Barcelona trebuie sa fie catedrala Sagrada Familia. Aceasta bazilica este capodopera arhitecturala inca finalizata a propriului Antoni Gaudí din Barcelona. Nu trebuie sa fii un amator de arhitectura pentru a-i aprecia stilul unic si distinctiv, puternic influentat de natura.

Proiectarea lui Gaudi este atat de complexa, incat in ​​timp ce piatra de temelie a fost pusa inca din 1882, nu se asteapta ca Sagrada Familia sa fie finalizata pana in 2026, la aproximativ 100 de ani de la moartea sa. Odata finalizata, cladirea impunatoare va avea trei fatade, optsprezece turle si, la 172 de metri, va fi cea mai inalta cladire de biserici din lume.

Fiti avertizat insa, cu peste trei milioane de vizitatori anuali, Sagrada Familia este cea mai vizitata atractie din Barcelona. Cozile pentru a intra intr-unul dintre cele mai faimoase si de neratat repere ale lumii pot dura pana la trei ore, cu exceptia cazului in care invingeti multimea si rezervati in avans unul dintre aceste tururi de mers pe jos foarte bine cotate, fie cu un ghid local, fie cu un ghid audio util.