Cum putem apela la serviciile unui avocat in contextul pandemiei de coronavirus

  • Miercuri, 22 Aprilie 2020
  • Lege
Avocat Online Avocat Online

Starea de urgenta decretata de la mijlocul lunii martie a acestui an a impus o serie de restrictii, privind activitatea si modul de desfasurare a muncii multor domenii.

Daca unii dintre noi am avut sansa de a putea lucra in regim remote, altii au intrat in somaj tehnic, pe cand alti angajati au fost nevoiti sa li se suspende contractele de munca. Odata cu aceasta stare de urgenta survin si o serie de probleme de natura juridica, mai ales in ceea ce priveste interpretarea si aplicarea unor clauze din contracte, pentru a putea dovedi cazurile de forta majora. Insa ce ne facem atunci cand nu mai putem sa ne deplasam pana la biroul avocatului pentru a avea parte de consultanta? Apelam la serviciile acestuia online. Astfel, multe case de avocatura tip boutique au decis ca este timpul sa se alinieze cu cerintele actuale si sa deschida platforma online, pentru o colaborare mai rapida si facila cu posibilii clienti.

Despre conceptul avocat online

Este adevarat ca acest context al situatiei de urgenta a favorizat aparitia conceptului de avocat online, insa era nevoie de o astfel de abordare, pentru a fi mai aproape de clientii care erau limitati de o serie de factori, in vederea contactarii avocatului pe care il considera potrivit.

De aceea, nu mai conteaza sediul casei de avocatura si orasul in care activeaza, oricine poate acum sa ia contact cu avocatii online si sa aiba parte de solutionari reale si rapide ale problemelor de natura juridica.

Timpul pierdut pe drum spre avocat poate fi folosit cu un alt scop, iar onorariile percepute online devin mult mai accesibile pentru o serie de categorii de clienti. Vei putea mult mai usor sa intri in contact cu un specialist care te poate ajuta in mod specific in problema pe care o ai.  Pentru o consultatie Avocat online puteti intra pe aceasta pagina: https://ad-avocat.ro/avocat-online/

Avocat online si starea de urgenta

Starea de urgenta a adus de la sine o serie de restrictii, privind activitatea multor firme si companii. Astfel, in cazul multora a aparut situatia de imposibilitate de executare a contractelor, fapt ce a dus la anularea, suspendarea sau renegocierea actului. Aici este momentul in care este nevoie de serviciile unui avocat. Dat fiind distantarea sociala si alte reguli impuse de stat, conceptul de avocat online este exact solutia salvatoare. Cei interesati vor putea sa discute online cu un avocat pentru a gasi solutii privind executarea contractelor, modului in care acestea pot fi interpretate si renegociate pentru castigul ambelor parti, precum si solutii pentru punerea in aplicare a clauzei de forta majora.

Servicii de consultanta juridica disponibile pe platforma de avocat online

Ai acces la o serie de servicii juridice, precum drept civil, drept comercial, dreptul familiei, drept medical. Vei putea discuta online cu un avocat specialist despre apararea dreptului de proprietate privara, raspundere in caz de prejudicii, revendicare de proprietati, interpretare, cesiune sau incetare de contracte. Vei putea sa primesti suport online in ceea ce priveste infiintarea si inregistrarea unei firme, prin redactarea Actului constitutiv si reprezentarea in fata Registrului de Comert. Totodata, vor putea fi aduse in discutie chestiuni legate de lichidari de societati, litigii, divort, stabilirea paternitatii, stabilire drepturi personale.

Chiar daca intreaga activitate de consiliere si lucru cu un avocat se desfasoara in mediul online, acest lucru nu inseamna ca este vorba de mai putina responsabilitate, dedicare sau transparenta din partea acestuia. Multi dintre clienti prefera deja aceasta metoda de comunicare si relationare, mult mai simpla si la indemana, mai ales pentru cei care isi desfasoara in mod normal, munca, online.