Ai probleme financiare, nu lasa asta sa iti afecteze sanatatea

  • Sâmbătă, 3 Decembrie 2022
  • Diverse

Nu este neobișnuit ca oamenii să aibă un atac de cord atunci când bursa se prăbușește, luându-și toți banii cu ea, pentru că oamenii sunt foarte atașați de bani. La urma urmei, toți avem nevoie de bani pentru a supraviețui în aceste zile, de aceea stresul financiar este o mare parte a vieții noastre. Cu toate acestea, studiile au arătat cât de negativ stresul ne poate distruge sănătatea, iar stresul financiar se află în fruntea listei.

Oamenii de știință urmăresc sănătatea umană de zeci de ani. Potrivit cercetărilor, persoanele care au raportat că au migrene, boli cardiovasculare, absențe nejustificate de la muncă și insomnie au raportat, de asemenea, că au un stres financiar considerabil. Stresul financiar are și un impact asupra sănătății mintale, potrivit unui articol publicat în revista Social Science and Medicine în 2013, deoarece poate duce la depresie cronică și tulburări de dispoziție asociate.

Cercetătorii au observat, de asemenea, o legătură între stresul financiar și sindromul metabolic, care este un grup de boli care duc la afecțiuni cardiace, diabet și chiar accident vascular cerebral. Potrivit dr. Nancy Molitor, care este profesor asistent la Universitatea Northwestern, acest lucru se întâmplă deoarece oamenii adoptă obiceiuri de a face față stresului care sunt destul de nesănătoase, cum ar fi fumatul. Acest lucru este verificat de un studiu din 2014 realizat de Asociația Americană de Psihologie, unde 33% americani au recunoscut că au o dietă nesănătoasă sau prea multă mâncare din cauza stresului.

În 2013 , Science Journal a decis să efectueze un alt sondaj într-un centru comercial. Cumpărătorilor li s-a oferit un chestionar și un scenariu în care cumpărătorul fie a primit o notă mică sau mare de reparații auto. Cei cărora li sa dat nota mare au avut rezultate mult mai proaste decât cei cărora li s-a dat o bancnotă mai mică. Potrivit lui Eldar Shafir, autorul studiului, banii ocupă mintea atunci când devin o problemă, lăsând puțin sau deloc loc pentru alte sarcini cognitive. Acesta este și motivul pentru care oamenii rămân blocați în ciclul sărăciei.

Dr. Molitor sugerează că amploarea crizei financiare nu este importantă: modul în care este gestionată este. Ea recomandă următoarele patru moduri de a vă ajuta să faceți față stresului financiar pentru o viață mai sănătoasă.

Ți-ai dezvoltat obiceiuri proaste de cheltuieli care te-au dus în acest punct de dificultăți financiare? Dacă da, este timpul să identificăm cauzele care stau la baza acestor cheltuieli inutile și să scăpăm de ele. Situația ta actuală este o reflectare a alegerilor tale din trecut, iar viitorul tău va fi determinat de alegerile pe care le faci astăzi. A scăpa de obiceiurile proaste de cheltuieli este un început excelent!

Toți cheltuim banii diferit. Pentru unii, cheltuielile pentru produse de necesitate sunt suficiente, iar restul intră într-un cont de economii. Pentru alții, ei nu se odihnesc până nu se cheltuiește până la ultimul ban. Mulți cheltuiesc pentru că cheltuielile oferă confort, putere sau lux. Deconectarea de la această noțiune că banii vă pot oferi o stare de spirit mai fericită este un pas crucial în a scăpa de necazurile cu banii. Cu cât cheltuiți mai puțin, cu atât economisiți mai mult și cu atât situația dvs. financiară va deveni mai flexibilă.

La ce sunt prietenii dacă nu te ajută atunci când nu ai bani? Cu toate acestea, dacă aceasta nu este o opțiune pentru dvs., luați în considerare să abordați biserica locală, un consilier financiar sau orice agenție comunitară pentru a solicita programe care vă pot ajuta.

Mulți oameni evită bugetarea pentru că pare o activitate risipitoare. De ce să-ți faci un buget când vei cheltui oricum la fel de mult? Majoritatea oamenilor le este greu să respecte bugetul pe care l-au făcut și l-au abandonat după câteva zile. Totuși, dr. Molitor spune că realizarea unui buget pentru toate cheltuielile tale este o modalitate excelentă de a-ți gestiona finanțele, deoarece poți obține un instantaneu despre cât ar trebui să cheltuiești într-o lună și cât poți economisi.