Afla care sunt beneficiile achizitiei unei masini second hand

Afla care sunt beneficiile achizitiei unei masini second hand Afla care sunt beneficiile achizitiei unei masini second hand

 

In trecut, achizitia unei masini second hand reprezenta un risc si un compromis, in ciuda pretului scazut care era atragator, in mod evident. Sansele erau ca masina recent achizitonata sa aiba foarte multe probleme “ascunse” cu grija de fostul proprietar, pentru a o putea vinde.

Astfel, tu ramaneai cu o masina cumparata la un pret mic, dar care valora poate mai mult decat o masina noua, in termeni de intretinere si reparatii. Astazi, o parte din aceste probleme sunt rezolvate deoarece masinile sunt create pentru a fi mult mai sigure si fiabile. De asemenea, exista posibilitatea achizitiei unei masini de la un dealer autorizat, o optiune de incredere fata de cumpararea de la o persoana oarecare.

Motive bune pentru a te convinge sa achizitionezi o masina second hand

Sustenabilitate: din punct de vedere ecologic, are mai mult sens sa cumperi o masina second hand, deoarece construirea si debarasarea de o masina are efecte nocive semnificative asupra mediului. Studiile arata ca intre 12 si 28% din emisiile de dioxid de carbon se produc in timpul constructiei si livrarii unei masini. Astfel, daca tu alegi o masina uzata, acea masina a trecut deja prin aceasta faza. Probabil te gandesti ca o masina noua de tip hibrid este o varianta ecologica, insa nu este deloc adevarat. Materialele din care sunt create bateriile pentru acestea nu sunt deloc prietenoase cu mediul;

 

Valoare: in ceea ce priveste valoarea, o masina se deprecieaza inca din momentul in care pornesti cu ea din parcare. In aproximativ patru ani, masina isi va pierde aproximativ 50% din valoare, in functie de model. Din acest motiv, cumpararea unei masini de aproximativ trei ani este o decizie foarte buna, intrucat va mai functiona bine multi ani dupa aceea. De asemenea, taxele si asigurarea aferente unei masini second hand au o valoare mai mica. Inca o solutie buna pentru economisit bani, ar fi renuntarea la asigurare impotriva furtului sau a accidentelor, odata ce masina are o vechime mai mare;

 

Fiabilitate: per ansamblu, fiabilitatea masinilor a crescut  semnificativ in ultimii ani. Studiile arata ca o masina poate functiona foarte bine pe parcursul a mai multi ani, deoarece problemele cu motorul, transmisia si teava de esapament au scazut dramatic. Masinile moderne pot rezista in medie 240 000 de km atunci cand sunt intretinute corect. Deci ai multe sanse sa te bucuri de o masina ideala pentru tine chiar daca este second hand;

 

Siguranta: daca in trecut cumpararea unei masini second hand reprezenta un compromis in ceea ce priveste functiile de siguranta, in prezent majoritatea masinilor fabricate dupa anul 2009 detin si aceste functii. Una dintre cele mai importante functii este ESP – sistemul de control electronic al stabilitatii. Sub nicio forma nu cumpara o masina fara acest sistem, indiferent cat de mic este pretul, deoarece risti probleme serioase in trafic. Este demonstrat ca acest sistem scade riscul de accidente cu mai mult de 50%.

Daca te gandesti serios la achizitia unei masini second hand, fa o cercetare online pe autogeist.ro. Acesta este un dealer autorizat, de incredere, care poate sa te indrume catre masina ideala pentru tine.

Masini fiabile doar aici

Autogeist este un dealer autorizat de masini second hand, cu sediul in Galati. Aici poti vedea si testa peste 100 de masini pana la gasirea celei perfect pentru stilul tau de viata.

Calitatea este garantata de sursele verificate din care provin masinile si de testele, verificarile si reconditionarile facute la fiecare masina, fara exceptii. Expertii sunt convinsi ca achizitia unei masini uzate implica scepticism din partea multora, motiv pentru care permite posibilitatea accesarii istoricului oricarei masini, dar si testarea acesteia pe sosea.

Alege siguranta si preturile accesibile prin Autogeist!