Cum sa incepi o afacere la domiciliu: ponturi si sugestii

  • Miercuri, 27 Noiembrie 2019
  • Afaceri
Cum sa incepi o afacere la domiciliu: ponturi si sugestii Cum sa incepi o afacere la domiciliu: ponturi si sugestii

Daca te gandesti cum sa incepi o afacere la domiciliul tau, dar nu dispui de foarte multi bani, atunci trebuie sa stabilesti foarte clar ce strategie vei adopta. Mai jos va vom prezenta cateva ponturi si sugestii pe care le puteti urma in legatura cu afacerile la domiciliu.

In primul rand gandeste-te la timpul pe care-l poti aloca afacerii tale. Te poti ocupa de bussiness part time sau full time? Ai mult timp liber la dispozitie sau nu esti disponibil decat in week-end? De indata ce-ti vei raspunde la aceste intrebari vei sti cum sa-ti gestionezi una dintre cele mai importante resurse.

Apoi trebuie sa-ti alegi domeniul afacerii. Pentru inceput, ar fi bine sa-ti faci o lista cu pasiunile tale si sa optezi pentru lucrurile care te atrag si despre care crezi ca pot fi profitabile. De asemenea, te poti gandi si la un subiect de nisa, care nu a fost folosit de foarte multe ori pana-n prezent.  Ai nevoie sa fii obiectiv si sa judeci la rece pentru a-ti spori sansele de succes.

Pentru o afacere de succes este nevoie de o promovare a afacerii. Creaza un site unde clientii pot gasi produsele pe care le cauta si online. Pe site-ul Seo3k gasesti sfaturi si informatii utile despre cum sa faci o strategie de promovare a afacerii tale si iti spun la dispozitie cele mai bune servicii seo.

Dupa ce ai trecut si de acest pas, este momentul sa te decizi ce forma legala vei folosi pentru bussiness-ul tau. Vorbim aici fie despre un SRL, despre o societate pe actiuni sau despre o asociatie familiala, in functie de bugetul fiecaruia. Eventual, poti merge la Registrul Comertului din orasul in care te afli pentru a face rost de mai multe detalii.

Urmatorul lucru pe care trebuie sa-l faci esti sa-ti planifici banii pe care-i ai. In cazul in care nu dispui de foarte multe resurse financiare, atunci poate vrei sa incerci sa te imprumuti la o banca sau sa incepi afacerea in echipa cu prietenii tai. Chiar si daca ai un job care te solicita, nu este nevoie sa renunti la el. Incearca sa faci ceea ce-ti place in masura timpului pe care-l ai.

Cand stii cu siguranta ce buget ai la dispozitie si pe ce bussiness te vei axa, atunci a venit momentul sa te informezi despre afacerea ta. Asigura-te ca stii cine-ti vor fi competitorii directi si citeste cu atentie presa sau consulta Internetul despre detalii in legatura cu ceea ce vrei sa faci. Tot acum poti incepe sa-ti conturezi planul de afaceri si sa-ti intocmesti lista cu lucrurile pe care trebuie sa le cumperi pentru a incepe munca. Nu in ultimul rand, incearca sa-ti promovezi bussiness-ul cat de mult poti.

Dupa ce ti-ai stabilit toate aceste lucruri, nu-ti ramane altceva de facut decat sa incepi treaba. Nu uita ca ai nevoie de un nivel foarte ridicat de motivatie si de ambitie pentru a avea succes. Daca pornesti cu gandul ca sansele tale sunt scazute, mai bine nu te-ai apuca de nimic.