Aceste îmbunătățiri tehnologice fac sportivii și mai buni

  • Duminică, 13 Noiembrie 2022
  • Sport

Sportivii de elită au fost întotdeauna cei mai dotați fizic și cei mai coordonați dintre noi. Încă de la Grecia antică și de la nașterea Jocurilor Olimpice, înregistrările au remarcat condiția fizică și abilitățile naturale ale sportivilor renumiți, făcând deseori aluzii la puterile date de Dumnezeu. Sportivii de astăzi nu sunt diferiți. Doar privindu-le este aproape că mulți au fost puși pe pământ pentru a concura pentru evenimentul lor specific. Deși pare că anumiți sportivi nu vor fi niciodată învinși, prin progresele tehnologice, aceștia găsesc modalități de a-și duce abilitățile la nivelul următor. Știința și tehnologia evoluează mereu, iar odată cu ele evoluează și capacitatea unui atlet de a alerga mai repede, de a sări mai sus sau de a deveni mai puternic. Iată cum tehnologia a schimbat complet fața sportului.

Pentru sportivul modern, știința sportului este o parte fundamentală a vieții de zi cu zi. La nivel de elită, sportivii vor fi în contact constant cu profesioniștii medicali care monitorizează și ajută performanța, ținând evidența nivelurilor de fitness, a accidentărilor și a o serie întreagă de alte domenii legate de performanță. Echipele profesionale, cum ar fi fotbalul sau baschetul, vor avea de obicei cel puțin un medic dedicat, precum și o echipă de kinetoți și oameni de știință din sport pe statul de plată. Acești profesioniști medicali joacă un rol cheie în prevenirea accidentării - și reabilitarea cu succes din aceasta - ceea ce îi face de neprețuit pentru păstrarea carierei jucătorilor-vede foarte bine plătiți din echipă.

Sporturile profesioniste de nivel superior au folosit date pentru îmbunătățirea performanței de ceva vreme și, la fel ca știința sportului, este obișnuit ca analiza și antrenamentul să fie centrate în jurul constatărilor sale. În timpul antrenamentelor și competițiilor, sportivii vor purta hardware care le monitorizează ritmul cardiac, printre altele, care informează antrenorii despre starea lor. Acest lucru nu numai că îi ajută atât pe antrenori, cât și pe sportivi să analizeze nivelurile de performanță în timpul antrenamentului, dar poate, de asemenea, să ofere informații în timp real dacă un anumit jucător dintr-o echipă trebuie înlocuit. La cel mai înalt nivel, chiar și o mică creștere a performanței poate face toată diferența între câștig și pierdere.

La fel ca datele, analiza este o parte integrantă a sporturilor de elită de ceva vreme. Grupuri de analiști vor fi angajați de echipele sportive profesioniste pentru a le oferi jucătorilor un avantaj înainte de următoarea lor provocare. Această analiză va fi prezentată echipei de antrenori, care poate studia orele de filmare ale jucătorilor adversi, informând tacticile și deciziile de selecție pentru meciurile următoare. Din nou, orice slăbiciuni ușoare ale opoziției observate în timpul analizei pot fi exploatate pentru a oferi echipelor și sportivilor avantaj.

Tehnologia în sport atinge orice domeniu posibil de performanță, iar îmbrăcămintea purtată de sportivi nu este diferită. Tehnologia folosită în producția de îmbrăcăminte de performanță oferă în mod constant atleților un avantaj, mărci precum Nike și Adidas investind sume uriașe în domeniu. Îmbrăcămintea este mai ușoară, mai respirabilă și mai puțin restrictivă decât oricând, permițând sportivilor să se concentreze pe deplin asupra performanței lor. Când vine vorba de reducerea timpului de milisecunde sau de scădere a greutății cu câteva grame, fiecare mic îmbunătățire contează. Dacă acesta este un mod nou de a purta ceva sau de a purta o țesătură nouă în întregime, atunci tehnologia poate ajuta la găsirea unui avantaj.