Abilități pe care copiii ar trebui sa le folosească pentru a rezolva conflictele

Conflictele dintre copii sunt obișnuite. Dar părinții nu trebuie să intervină pentru a soluționa disputa: este mai bine dacă copiii dezvoltă următoarele abilități. Există multe motive pentru o dispută. Acest lucru este nervos pentru părinți - indiferent dacă conflictul este între frați, cu copilul de alături sau, de fapt, cu cel mai bun prieten. Dar mama și tatăl își pot învăța copiii abilitățile de la o vârstă fragedă cu privire la modul de soluționare a disputelor și rezolvarea conflictelor singuri. La urma urmei, fiecare copil este o ființă socială! Există 5 abilități pe care copiii le pot folosi pentru rezolvarea conflictelor.

 

Învață să-ți percepi propriile sentimente

Sentimentele ajută la descrierea experiențelor, reacțiilor și nevoilor. Ei controlează comportamentul și ne permit să construim și să menținem relații. Sentimentele bune sunt pozitive: adaugă varietate vieții. Sentimentele incomode sunt ca un câine de pază: arată că ceva nu este în regulă. Prin urmare, susțineți-vă copiii în clasificarea sentimentelor și învățarea numirii lor.

Să te controlezi

A te controla înseamnă să te poți controla chiar și în situații dificile. Dacă comportamentul celorlalți este perceput ca deranjant și distractiv, mulți copii se simt tensionați. Acest lucru poate duce la violență fizică care rănește alte persoane sau distruge obiecte. Copiii pot învăța să dețină controlul. Aflați ce situații vă presurizează, provocau sau stresează copiii și ajutați-i să dezvolte răspunsuri nonviolente.

Cunoașteți limbajul corpului

Oamenii semnalează, mai ales inconștient, ce se întâmplă în interiorul lor și cum se simt. Copiii care sunt competenți în limbajul corpului uman au abilități utile. Deoarece expresia corpului face ca sentimentele, intențiile și gândurile nerostite ale celuilalt să fie mai vizibile și permite dezacordarea conflictelor într-un stadiu incipient.

Fără insultă

A primi critici este la fel de dificil ca a fi calm atunci când ai de-a face cu insulte. Critica poate fi greu de acceptat, dar poate fi, de asemenea, justificată și afectată. Insultele, pe de altă parte, sunt un mijloc urât de a exacerba conflictele. Răspunsul la critici sau insulte cu contracritică agravează conflictul. Cum poate copilul tău să dezamorseze situația: Inspiră adânc prin nas și expiră gura, ascultă criticile în pace, vezi ce sentimente se dezvoltă și alege răspunsul cu înțelepciune, de exemplu: „Mă enervează când mă insulti”. Nu-mi place că mă spui așa. „„ Ceea ce spui mă întristează. ” „De ce vorbești cu mine așa? ”

Fii gata să ierți

Pregătirea pentru reconciliere este premisa de bază pentru rezolvarea conflictelor și stabilirea păcii. Cei care sunt dispuși să facă reconciliere se apropie de cealaltă persoană, îi respectă și încearcă serios să găsească o soluție bună pentru ambele părți. Copiii care sunt pregătiți pentru reconciliere sunt pacificatori pentru că vor să clarifice problema, sunt răbdători, pot lua decizii bune și, în ciuda sentimentelor puternice, intenționează să rezolve conflictul în bine. Este deosebit de plăcut când la sfârșitul conversației părțile aflate în conflict, de exemplu, îmbrățișează, își dau mâna sau își dau reciproc o strângere de mână sau își dau reciproc o îmbrățișare iubitoare ca semn al împăcării.