8 Lucruri interesante despre automobil si industria auto

O masina, folosita pentru a transporta pasageri pe sosea, se mai numeste automobil. Cuvantul automobile vine din doi termenul- auto (grecesc) mobil (franceza).

O masina este un stil de viata ce reprezinta personalitatea proprietarului sau.

Soferul se afla in spatele volanului, iar masina este o extensie a imaginii sale.

Pentru un iubitor auto- moto, o masina reprezinta o necesitate de explorare si admiratie.Masinile au o isterie indelungata iar domeniul continua sa inoveze in fiecare zi. In mod continuu, azi se construiesc masini noi mai bune si mai sigure.

Iata cateva lucruri interesante despre masini si industria auto.1. Primul automobil din lume a fost dezvoltat de catre Carl Benzi in anul 1885. Viteza masima a motorului era de 16 km/h.

Avea un motor in patru cilindru pozitionat orizontal pe un sasiu special. Piesa a fost cunoscuta sub denumirea oficiala Benz Patent Motorwagen.

In 1908, modelul T dezvoltat de Henry Ford a devenit prima masina din lume disponibila pentru mase.

Era un model ieftin. Costul sau a fost de circa 850 USD in 1908 si 260 USB in 1925 (scaderea pretului a fost influentata si de aparitia liniei de asamblare).

Primul semnal de trafic electric din lume are loc in Ohio, pe 5 august 1914. In 1911 a a aparut linia pictata de separare a benzilor in Michigan. In 1916 a fost facut public primul semn \"Interzis virajul la stanga\", in Buffalo, New York, iar in 1908 conducerea masinilor pe dreapta au devenit un standard in America.

Primul vehicul autopropulsat - CUgnot Fardier - a fost proiectat de catre Nicolas Joseph Cugnot in 17969. Era vorba despre un triciclu cu aburi.. Primul motor IC din lume - Pyreolophore - a fost construit cel mai probabil in 1807 de catre Nicephone Niepce (cel caruia i s-a atribuit si inventia fotografiei).

Carl Benz a solicitat un brevet pentru vehicului sau \"propulsat de un motor cu gaz\" in 1886. Cererea pentru brevetul de inventie, poate fi considerara certificatul de nastere a automobilului si a fost inregistrata cu toate formalitatile in Berlin..

Prima calatorie pe distante lungi (din Mannheim din sudul Germaniei pana in Phorzheim) in istoria automobilului a fost realizata de catre Bertha Benz (sotia lui Carl Benz) si de catre cei dori fii ai sai in 1888.8.

Daca in 1986 erau daor 500 de milioane de masini in lume, azi exista circa 1.2 miliarde de exemplare. Potrivit unor studii, pana in 2040 vor fi pe planeta 2 miliarde de masini.