7 trucuri pentru a albi hainele ingalbenite

Imbracamintea alba este cel mai usor de combinat cu orice alta culoare, dar trebuie sa aveti grija de ea mai mult, deoarece din pacate este foarte usor sa se ingalbeneasca. Aici aveti cateva trucuri pentru a restaura culoarea originala a hainelor dvs. si pentru a albi hainele galbui.

Va plac foarte mult hainele albe, dar va faceti griji ca se ingalbenesc foarte repede? In acest caz, aceste solutii sunt perfecte pentru a reda albul hainelor ingalbenite.

1. Puneti hainele in baie, intr-un castron cu apa, sapun, o mana de sare si suc de la doua lamai. Lasati-le sa stea in solutie timp de 1 ora, apoi lasati-le sa se scurga si sa se usuce la soare. In acest fel hainele galbui vor fi din nou albe.

2. Asezati hainele in apa, cu un jet de peroxid de hidrogen si cateva picaturi de amoniac, timp de 5 minute. Aceasta reteta este un pic cam puternica pentru elementele delicate, dar serveste pentru a albi hainele care au pete intunecate care nu dispar altfel.

3. Pentru a albi hainele de lana, se lasa sa se inmoaie in apa rece cu 3 linguri de peroxid de hidrogen si detergent.

4. Puneti o picatura de otet in apa si lasati hainele timp de o jumatate de ora pentru a indeparta petele galbene.

5. Daca le spalati intr-o masina de spalat, adaugati o jumatate de lamaie in interiorul unei sosete.

6. Se dizolva 1-2 linguri de borax si se adauga la ciclul de clatire al masinii de spalat; dupa spalare, trebuie sa uscati hainele la soare.

7. Bicarbonatul de sodiu nu albeste direct hainele, ci este o pulbere capabila sa neutralizeze varul in apa, astfel incat devine un excelent colorant care imbunatateste actiunea detergentului sau sapunului in spalare si mareste actiunea de albire in haine. Se toarna 1 pana la 2 linguri de bicarbonat de sodiu in apa si veti vedea rezultatele.