5 moduri de a trece cu brio examenele

Examenele finale sunt una dintre cele mai de temut, disprețuit și – oricât de dificil ar fi de crezut – componente ale colegiului. 

Aceste evaluări sunt un indicator vital al rezultatelor învățării, dar pot crea mult stres, chiar și în rândul elevilor care sunt în mod normal calmi și calmi.

Este firesc să fii îngrijorat de finale, dar nu ar trebui să-ți preia viața sau să te țină treaz noaptea. Ele pot deveni mai puțin o povară și mai mult un instrument care să vă ajute să decideți dacă ați atins rezultatele prezentate în programa dvs. dacă le abordați corect. Totul este să depășești obiceiurile proaste și să-ți dai seama cum să te descurci bine la finala facultății fără a-ți provoca stres excesiv.

Evitați dorința de a amâna

Fără a include amânarea, niciun ghid pentru a studia pentru examene la facultate nu ar fi complet. Această tendință înnăscută pare să definească viața la facultate, unii studenți lăudându-se cu capacitatea lor de a reuși toată noaptea. Amânarea, pe de altă parte, nu este nici un motiv de sărbătoare și nici măcar un umor lejer. Acest comportament periculos îi face pe copii să devină stresați și aproape întotdeauna duce la note mai slabe.

Începând cu prima zi de curs, studenții ar trebui să înceapă să studieze pentru examenele finale. La începutul cursului, materialul pe care îl acoperiți este cel mai probabil să fie uitat la apropierea finală. Ca urmare, este necesară mai multă grijă în primele câteva săptămâni. Planificați să revizuiți întregul domeniu de conținut pe care l-ați studiat pe măsură ce se apropie examenele, eventual prin împărțirea sesiunilor de studiu în capitole din manualul dvs. sau alocând o perioadă de studiu pentru fiecare săptămână de clasă.

Bineînțeles, toată lumea are intenții bune la începutul semestrului, dar viața îi sta în cale. Dacă înțelegeți de ce amânați, puteți concepe și aplica o strategie pentru a o combate.

Dormi mult

Este posibil ca somnul să nu pară a fi cel mai vital dintre multele sfaturi de studiu pentru finale la prima vedere. În realitate, totuși, toată această planificare va fi în zadar dacă nu te odihnești suficient. Somnul, conform unui studiu amplu, nu numai că mărește capacitatea noastră de a ne concentra, dar joacă, de asemenea, o funcție cheie în consolidarea amintirilor și ușurarea recuperării cunoștințelor. Somnul non-REM cu unde lente, în special, este esențial pentru amintirile care necesită amintirea activă a faptelor.

Necesitatea de a evita amanarea este evidentiata de nevoia de somn. Dacă așteptați până în ultimul minut pentru a începe să studiați, s-ar putea să intrați în panică și să preferați să vă înghesuiți în loc să dormi. Cu cât începeți mai devreme, cu atât mai puțin probabil va trebui să faceți toate nopțile în viitor.

Nu ești singur dacă ai probleme să dormi bine. Facultatea nu trebuie, însă, să fie o perioadă de somn puțin. Scoateți televizoarele și dispozitivele electronice din cameră, respectați un program constant și limitați cafeaua seara pentru a promova igiena somnului.

Creați un spațiu orientat spre studiu

Mediul dumneavoastră de lucru este propice învățării? Sau pur și simplu stai oriunde poți găsi o locație confortabilă cu laptopul și manualul?

Este esențial să luăm în considerare mediul înconjurător. Dacă spațiul dvs. de lucru este dezordonat sau plin de dispozitive care vă distrag atenția, este posibil să vă fie greu să vă concentrați.

Creați o zonă de studiu desemnată, dacă este posibil. Un birou, un scaun ergonomic, iluminare bună și orice resurse de care ai putea avea nevoie în timpul sesiunii de studiu ar trebui să fie prezente în această cameră. Anunțați-vă colegii de casă, membrii familiei sau alți rezidenți că nu veți fi deranjați atunci când vă așezați la postul dvs. de lucru.

Creșteți-vă lista de redare

Muzica corectă vă poate face timpul de studiu mai distractiv și mai productiv. O serie de studii au subliniat importanța muzicii clasice în special. Într-un studiu publicat în Learning and Individual Differences, de exemplu, cercetătorii au descoperit că prelegerile cu muzică clasică de fundal au dus la rezultate mai mari ale testului decât prelegerile fără aceasta.

Ipoteza fundamentală care stă la baza acestor constatări este că muzica induce o stare emoțională crescută la elevi, făcându-i semnificativ mai receptivi la cunoștințe decât ar fi în circumstanțe normale. Muzica, potrivit experților de la Duke Cancer Institute, îmbunătățește reținerea prin reducerea anxietății.

Renunțați la dispozitivele de distragere a atenției

Este dificil să trecem mai mult de câteva minute fără a ne verifica smartphone-urile în mediul digital de astăzi. Din nefericire, atunci când este timpul să vă aplecați și să studiați, această dependență poate provoca probleme majore. Simpla prezență a unui smartphone, conform cercetărilor, este suficientă pentru a împiedica majoritatea indivizilor să învețe eficient, chiar și atunci când exercită controlul și evită trecerea prin notificări.

În timp ce aplicațiile și alertele pot părea a fi utile, ele pot să nu fie suficiente pentru a compensa distracția inerentă care vine cu faptul că aveți telefonul în zona de studiu. 

Angajați-vă să vă opriți telefonul timp de cel puțin o oră și să-l plasați într-un loc sigur, cât mai departe de birou, pentru beneficii optime.