3 vicii neobisnuite care-ti pot afecta sanatatea

Cafeaua, tigara si alcoolul sunt printre cele mai comune vicii de care se leaga orice persoana cel putin o data pe parcursul vietii sale. Insa, exista totodata si cateva “vicii” mai putin cunoscute, care pot avea acelasi impact negativ asupra stilului de viata si a sanatatii. Deopotriva, consumul echilibrat al acestora poate asigura o buna functionare a organismului, dar sa ofere si o serie de beneficii. Iata ce vicii neobisnuite iti pot afecta sanatatea si pe care trebuie sa incepi sa le temperezi chiar acum.

 

3 vicii neobisnuite care-ti pot afecta sanatatea

 

l  Ciocolata

Stiai ca ciocolata are capacitatea de a scoate la iveala sau de a agrava o serie de infectii din corp? De asemenea, ciocolata poate fi si cauza unei forme de acnee agresive. Asadar, evita sa o consumi in exces si mai ales atunci cand suferi de o infectie.

 

l  Piperul/ardeiul iute

Putin piper nu face rau nimanui! Insa, cantitatile in exces pot duce la dezechilibrul florei stomacale sau chiar sa accentueze un anumit disconfort medical (de exemplu, consumul de picant poate spori disconfortul redat de hemoroizi).

 

l  Sarea/zaharul

Desi printre cele mai renumite efecte adverse ale consumului de zahar sau sare in exces este diabetul, acestea pot duce si la alte probleme de sanatate precum probleme ale tiroidei, ale inimii etc.