10 fapte despre castraveți

10 fapte despre castraveți 10 fapte despre castraveți

O știm cu toții. Muratul acela lung și verde, adică castravetele. Este sănătos și multifuncțional. Pe scurt: o legumă cu fructe fantastică care cu siguranță își merită propriul articol! Iată 11 fapte amuzante despre castraveți ...

1. Familie specială

Dovlecelul și cornișul sunt în mod clar frați ai castraveților. Se aseamana mult unul cu altul. Dar știai că castravetele are legătură și cu pepenele galben și cu dovleacul? Un pic nebunesc, dar în fiecare familie ai variație. Ai rude în toate formele și dimensiunile.

2. Castraveți strâmbi

Castravetele este atât de interesant încât până și politicienii se implică! A doua cameră vrea să pună capăt castraveților drepti. Majoritatea castraveților sunt curbați. Singurul motiv pentru care vedem castraveți drepti în supermarket este pentru că producătorii de castraveți cred că noi, consumatorii, preferăm să-i vedem drepti. Din această cauză, o mulțime de castraveți strâmbi sunt aruncați. Prostii! Așa crede și a doua cameră.

3. Castravetele are efect de răcire

S-ar putea să cunoști expresia „mișto ca un castravete”. Dar ceea ce puțini oameni știu este că această pronunție chiar are sens. Castravetele se răcește cu adevărat. Scade temperatura sângelui și reduce umflarea. De aceea femeile îl folosesc uneori pe ochi.

4. Castravetele ca odorizant

De parcă castravetele nu ar avea suficiente avantaje, îți împrospătează și respirația! Pentru a face acest lucru, apăsați o felie de castraveți pe cerul gurii timp de 30 de secunde. Între timp, substanțele fitochimice ucid bacteriile care provoacă aerul urât din hayon. La îndemână, nu-i așa?!

5. Care este ora castraveților?

Ora castraveților este probabil din Anglia. Croitorii de aici foloseau termenul „timpul castraveților” pentru perioada în care erau recoltați castraveții. Asta s-a întâmplat vara. În timpul castraveților, nobilimea a părăsit orașul, așa că era puțină muncă pentru croitori. Singurul lucru care mai rămâne de făcut este să o luați mai ușor (cu o bucată de castraveți răcoritoare, desigur)!

6. Castraveții sunt sănătoși

Deoarece 96% din castraveți constă din apă, mulți oameni presupun că nu este foarte hrănitor sau sănătos. Cu toate acestea, este cazul opus. Pe lângă apă, castraveții conțin și multe vitamine, printre care vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, vitamina B5, vitamina B6, acid folic, vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc.

7. Agent de curățare organic

Pentru oamenii cărora le place să se preocupe de mediu, există o veste bună! Castravetele este un excelent detergent organic. Poate fi folosit pentru a curăța robinete, lavoare și multe alte suprafețe netede. Așa că scapă de curățanții chimici!

8. Oglinda aburita

Urăști și o oglindă aburită după un duș? Ștergeți-l cu o felie de castraveți! Acest lucru face ca oglinda să fie frumoasă și curată și, de asemenea, lasă un miros plăcut și proaspăt în baia ta.

9. Delicios în gin-tonic

Băutura cunoscută, gin-tonic, este o parte indispensabilă a vieții de noapte. O poți face cu o felie de portocală sau lămâie, dar bineînțeles că e cel mai bine cu o bucată de castraveți!

10. Delicii culinare

Castravetele este folosit în multe feluri de mâncare. Este aproape fără gust, așa că puteți adăuga aroma dorită. În plus, are un gust plăcut și proaspăt în tot felul de preparate.