Trambuline dreptunghiulare vs Trambuline rotunde

  • Vineri, 11 Martie 2022
  • Sport
Trambuline dreptunghiulare vs Trambuline rotunde Trambuline dreptunghiulare vs Trambuline rotunde

In ziua de azi, principalele doua forme ale trambulinelor sunt - rotunde (circulare) si dreptunghiulare. Principala diferenta dintre ele nu este doar in aspect, ci si in calitate, siguranta, pret si experienta generala a utilizatorului. Trambulinele nu sunt doar placere si distractie care costa bani. Mai bine gandeste-te la asta ca investitie in viitor. Dupa cum veti vedea in continuare, trambulinele dreptunghiulare castiga atunci cand vine vorba de sarituri, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa le mai iei in considerare! Citeste mai departe.

Cum aleg - Care este mai buna?

Exista cateva moduri in care poti face asta. Mai intai, gandeste-te la ce forma s-ar potrivi cel mai bine in curte. Nu ai vrea sa-ti iei o trambulina dreptunghiulara uriasa, sa o despachetezi si sa realizezi ca nu este suficient spatiu pentru a o monta. 

Dupa ce ai facut masuratorile, ia in considerare cine o va folosi. Ai acasa o gimnasta semi-profesionala? Atunci cu siguranta o vei alege pe cea dreptunghiulara. Sau vrei sa o cumperi doar pentru sesiuni ocazionale de sarituri si recreatie? Atunci cu siguranta, vei avea de nevoie de cea rotunda.

Trambuline dreptunghiulare vs rotunde - Saritura

Trambulinele dreptunghiulare combina saritura mare a trambulinelor patrate cu utilizarea trambulinelor ovale. Ele ofera sarituri mai mari si sunt recomandate pentru trucuri, salturi si rasturnari. Ca atare, sunt recomandate saritorilor mai experimentati.

Trambuline dreptunghiulare vs rotunde - Greutatea pe care o suporta

Greutatea suportata este, de asemenea, un factor important de luat in considerare. Trambulina va fi folosita de adulti sau numai de copii? Daca va fi folosita de copii, cati pot sari in acelasi timp? (Este recomandat sa sara doar un copil, deoarece pot aparea accidente). Trambulina dreptunghiulara are, in general, o limita de greutate mult mai mare decat cea rotunda si variaza de la 100kg la 200kg in randul celor dreptunghiulare si de la 70kg la 150kg in randul celor rotunde. 

Trambuline dreptunghiulare vs rotunde - Utilizari

Cea rotunda este cea mai comuna forma pe care o vei gasi oriunde. Este natural, deoarece realizarea unei trambuline rotunde necesita, in medie, mai putin material si, prin urmare, costa mai putin. Forma rotunda permite ca fortele de impact sa fie distribuite uniform in jurul trambulinei, astfel incat nu este nevoie de mult otel sau armatura. Aceste economii sunt transferate direct catre consumator, ceea ce explica de ce trambulinele rotunde sunt de obicei cea mai economica optiune.

Trambulinele rotunde sunt concepute pentru uz casnic si recreational, mai degraba decat pentru uz profesional. Acestea accepta mai putina greutate si forta decat trambulinele dreptunghiulare, care sunt cele mai potrivite pentru cerintele tot mai mari ale gimnastelor sau scafandrilor. De asemenea, in ceea ce priveste experienta utilizatorului, principala diferenta este ca trambulinele dreptunghiulare iti vor oferi mult mai mult spatiu pentru a face trucuri, in timp ce trambulinele rotunde vor incerca sa te indrepte spre centrul trambulinei, permitandu-ti sa sari fara atat de multa experienta. 

Trambuline dreptunghiulare vs rotunde - Pret

Trambulinele rotunde au adesea un pret mai mic decat cele dreptunghiulare, iar acest lucru se datoreaza rezistentei naturale inerente a cadrului circular, care necesita mai putin suport de otel decat un design de cadru patrat (vezi trambuline ieftine pe: https://trambulineieftine.ro/). Producatorii pot construi trambuline rotunde relativ usor si la un cost redus, care apoi se transmite consumatorului. Dar, nu numai ca are de-a face cu costul suplimentar al cadrului, exista si alti factori care merita mentionati, in afara doar de cadru:

Dimensiunea trambulinei - trambulina mai mare inseamna ca vor fi folosite mai multe materiale, de la covorasul de sarituri si dimensiunea cadrului pana la greutate, deoarece costurile de transport pentru trambuline nu sunt tocmai mici.

Calitatea materialelor: Materialele folosite ale trambulinei vor afecta pretul. Acest lucru este valabil mai ales pentru covorasul de sarituri, unde unele materiale, cum ar fi Permatron, adauga semnificativ la pretul acesteia.

Concluzie:

Daca esti un utilizator obisnuit si nu vrei sa aloci un buget mare, cu siguranta va fi rotunda. Trambulinele rotunde sunt cele mai ieftine si sunt, de asemenea, considerate cele mai sigure, deoarece te trag spre mijloc atunci cand sari. Poate ca nu sunt la fel de distractive, deoarece saltul este mai mic si nu la fel de receptiv. De asemenea, spatiul nu este utilizat in mod optim, deoarece majoritatea curtilor au forma patrata. Pe de alta parte, majoritatea trambulinelor sunt rotunde, asa ca alegerea va fi destul de simpla.