Topul 10 al celor mai reci tari

  • Luni, 9 Decembrie 2019
  • Turism
Topul 10 al celor mai reci tari Topul 10 al celor mai reci tari

Tuturor ne place sa stam iarna in jurul focului, dar in tarile despre care vom vorbi in aceasta lista clima este de-a dreptul insuportabila. Chiar si atunci cand apare soarele acesta este unul “cu dinti”, iar cetatenii acestor tari tremura mai tot timpul anului. Viajoa.ro va prezinta topul celor mai friguroase locuri si tari.

Obs: ordinea nu este neaparat cea reala, tocmai de aceea sunteti invitati sa ne trimiteti ordinea voastra sau sa comentati.

10. Mongolia

Temperatura medie in timpul iernii este sub 0 grade Celsius si cu putin peste punctul de inghet din aprilie pana in octombrie. Primele doua luni ale anului sunt cele mai reci, cand temperatura poate ajunge pana la – 20 de grade. Apa ingheata, iar precipitatiile sunt intepatoare.

9. Islanda

Temperatura medie in tinuturile mai joase nu creste niciodata peste 0 grade Celsius, iar in regiunile mai inalte scade aproape intotdeauna sub -10 grade. Intr-un an a scazut sub – 40 de grade.

8. Kazahstan

Cu toate ca verile sunt relativ calde, aici intalnim ierni suficient de reci incat sa puna in umbra caldura. Astana este cel mai friguros oras din aceasta tara, iar ploile sunt extreme de dure si aleatoare ca aparitie. Este inposibil sa iesi din casa in timpul iernii, fara sa iti pierzi unul sau doua degete de la picioare din cauza degeraturilor.

7. Rusia

In Rusia sunt vanturi mai tot anul si tocmai de aceea temperature medie anuala este foarte scazuta. In ianuarie temepratura are unu minim de – 27 de grade Celsius si un maxim de – 8 grade Celsius. Vara nu este prea calduroasa, temperatura medie fiind apropiata de 3 grade.

6. Canada

Diferite orase au temeraturi diferite, dar per total tara este destul de racoroasa. Provincia Prairie, este una din cele mai friguroase, aici temperatura in timpul zilei putand ajunge la – 15 grade, iar in timpul noptii la – 39 de grade Celsius. Daca mai adaugati si vantul o sa intelegeti ca lucrurile nu stau chiar atat de bine.

5. Finlanda

Finlanda este acoperita cu zapada timp de 4 luni, in timpul sezonului de iarna. Temperaturile pot scadea sub – 20 de grade Celsius, dar din fericire vara este suficient de tolerabila. Laponia este regiunea cea mai friguroasa din aceasta tara, in principal din cauza vanturilor puternice, muscatoare.

4. Estonia

Comparativ cu restul tarilor din aceasta lista Estonia nu este o tara “inghetata”, dar cu siguranta este un pic prea friguroasa pentru a fi confortabila. Aceasta se intampla din cauza ploilor care vin si pleaca dupa bunul lor plac, ceea ce poate duce la o scadere destul de mare a temperaturii in orice perioada a anului.

3. Groenlanda

In timp ce temperatura poate scadea la – 9 grade, cea mai inalta poate ajunge la 7 grade chiar si in lunile cele mai calde. Acest tinut este acoperit de o patura de gheata, in unele locuri ajungand chiar la 3 km grosime.

2. Statele Unite ale Americii

In SUA, statul Alaska, poate fi extrem de friguros, temperatura putand ajunge la un minim de – 62,2 grade. In plus, asupra Washington-ului se abate o cantitate uriasa de zapada in fiecare an, in unele locuri putand ajunge la 28 de metri.

1. Antarctica

Antarctica este fara indoiala cea mai rece tara din lume. Temperatura poate sa scada pana la – 89,2 grade. Asadar, a spune ca nu este posibil sa traiesti acolo este o declaratie incompleta. Dincolo de faptul ca este foarte frig, este, de asemenea, foarte uscat, iar precipitatiile te pot ucide, literalmente.