Top 5 motive pentru care trebuie sa-ti izolezi acoperisul terasei

Top 5 motive pentru care trebuie sa-ti izolezi acoperisul terasei Top 5 motive pentru care trebuie sa-ti izolezi acoperisul terasei

Iti doresti sa te bucuri de o terasa bine realizata, iar in prezent esti in plin proces de amenajare a unui astfel de spatiu?

Atunci trebuie sa iei in considerare faptul ca ai la dispozitie numeroase materiale speciale pentru hidroizolatii acoperis, cu ajutorul carora sa iti protejezi spatiul de relaxare pe termen lung. Citind randurile de mai jos, poti afla care sunt principalele motive pentru care este indicat sa ai grija la modul in care izolezi acoperisul, dar si la tehnica pe care o alegi in aceasta privinta!

Ai la dispozitie 3 tipuri principale de hidroizolatii acoperis

membrana bituminoasa – este unul dintre materialele clasice, care se foloseste pentru hidroizolatiile de terase si se aplica prin tehnica la cald. Despre membrana bituminoasa trebuie sa stii ca este realizata din armatura de fibra de sticla ori din poliester, combinata cu bitum propriu zis, care este fie oxidat, fie modificat cu polimeri. Pentru aplicarea acestui tip de hidroizolatie se foloseste arzatorul cu gaz, pana cand membrana se topeste si se ,,lipeste” de suprafata betonului;

membrana din PVC – principalul avantaj, pe care ti-l ofera acest material este ca se monteaza extrem de repede si este excelent atat pentru suprafete mici, cat si pentru suprafete mai generoase;

membrana lichida – se numara printre cele mai moderne solutii, pe care le ai la indemana. Datorita starii de agregare in care se afla la inceput, membrana acopera perfect toate spatiile in care este pusa.

Previi eficient infiltratiile de apa

Unul dintre cei mai mari ,,dusmani” ai teraselor este apa. Atunci cand stropii de ploaie incep sa se infiltreze in pereti, prin acoperis, spatiul tau de relaxare incepe sa se deterioreze. Alegand, insa un material potrivit pentru o hidroizolatie de calitate, poti sta linistit pana la 10 – 15 ani, intrucat acoperisul este perfect protejat de intemperii!

Hidroizolatiile, usor de realizat

Indiferent de materialele pe care le alegi pentru izolarea acoperisului de terasa, atunci cand colaborezi cu o echipa specializata in acest sens, lucrarile sunt gata in cel mai scurt timp. De exemplu, daca timpul este frumos, acoperisul poate fi izolat in doar cateva ore, urmand ca apoi sa te poti ocupa in continuare de amenajarea lui, in functie de cum iti doresti!

Poti folosi acoperisul in mod practic

Un alt aspect, pe care mai trebuie sa-l stii in ceea ce priveste terasele cu hidroizolatie este acela ca materialele de pe piata iti permit sa amenajezi acest spatiu dupa cum iti doresti. De exemplu, poti pune inclusiv gazon pe terasa, iar astfel contribui la imbunatatirea mediului inconjurator si ai parte de un loc extrem de placut si primitor, in care sa petreci timpul alaturi de cei dragi!

O investie de viitor

Nu in ultimul rand, atunci cand te informezi temeinic despre hidroizolatii si te ocupi la timp de o astfel de lucrare, ai garantia ca acoperisul tau va rezista extrem de bine de-a lungului timpului. Pe langa fundatia terasei, care trebuie sa fie solida, hidroizolatia este extrem de importanta. Acestea sunt 2 elemente care contribuie in mod esential la rezistenta de care te bucuri!

A avea terasa este unul dintre beneficiile de care ai parte atunci cand locuiesti la curte. Ai grija sa amenajezi acest spatiu cat mai bine cu putinta, pentru a te simti confortabil aici si pentru a preveni infiltratiile de apa.

Hidroizolații-Terase.ro iti ofera o gama larga de materiale, cu ajutorul carora iti poti ridica o terasa de calitate. Daca ai nevoie de ajutor, cere sfaturi de la reprezentatii firmei si impreuna puteti decide asupra celei mai bune solutii pentru tine!