Tine bacteriile departe de cosmetice

Tine bacteriile departe de cosmetice Tine bacteriile departe de cosmetice

O data ce bacteriile isi fac loc in cremele pe care le folosesti sau in farduri, pe langa alterarea unora dintre ingredientele continute de acestea pot ajunge in contact cu pielea ta.

Asa te alegi cu alergii, iritatii si infectii.

Rimelul vechi iti poate provoca o conjunctivita de toata frumusetea si nu ar trebui sa folosesti mascara mai mult de 6 luni de la deschiderea flaconului. Unele femei il folosesc si 12 luni. Rujurile vechi usuca buzele si le irita.

Ai grija si la pensulele folosite. Daca nu sunt intretinute corect pe acestea se pot depune micro-organisme care pot cauza herpes, impetigo si alte infectii. 68% dintre femei declara ca isi inlocuiesc cosmeticele numai atunci cand li se consuma, potrivit unui studiu realizat de Debenhams, citat de dailymail.com. 72% dintre femei nu-si spala niciodata bureteii folositi la machiaj sau pensulele.

In continuare iti prezentam 6 sfaturi legate de felul in care poti tine bacteriile departe de cosmeticele tale, potrivit e-joy.ro.

1. Spala-te bine pe maini inainte sa te machiezi! Aceasta este regula de aur a oricarui machiaj reusit.

2. Probabil te-ai obisnuit sa iti bagi degetele direct in flacon atunci cand scoti fondul de ten. Ti se pare firesc sa aplici rujul chiar din tub, pe buze. Specialistii iti recomanda sa renunti la aceste obiceiuri si sa iti procuri o paleta speciala din plastic pe care sa o folosesti ca suport pentru aceste produse (aplica rujul cu pensule speciale). Poti improviza folosind farfurioare din acelasi material. Cu cat atingi mai putin un produs, cu atat acesta va tine mai mult.

3. Nu “clati” rimelul. Daca iti imaginezi ca umezirea periutei din mascara sau diluarea acesteia cu apa ii va lungi viata, te inseli. Apa mentine umezeala in interiorul flaconului si incurajeaza dezvoltarea unor microorganisme patogene periculoase pentru ochi. Dermatologul recomanda sa arunci rimelul dupa 4-6 luni de folosire.

4. Ascute-ti la fiecare noua folosire creionul de ochi. Astfel indepartezi bacteriile ramase de la ultima utilizare.

5. Daca nu ai folosit mult timp un ruj, sterge-i varful cu un servetel de unica folosinta.

6. Investeste in genti de machiaj ieftine pe care le poti schimba o data la fiecare 6 luni. Daca le preferi pe cele mai extravagante, spala-le periodic dupa ce le-ai dezinfectat in prealabil cu o substanta speciala pentru textile.