Tepele momentului din mediul online

Mediul online are foarte multe beneficii, dar odata cu cresterea utilizarii mediului online pentru diferite activitati au aparut si numeroase tepe care pun utilizarea internetului sub semnul intrebarii.

Persoanele naive, cu putine informatii in spate, vor cadea adesea in plasa unor infractori ce se afla sub un cont/nume fals care le pot aduce prejudicii serioase.

In cele ce urmeaza va prezentam cele mai inedite tepe ale momentului.

 

l  Teapa OLX

Foarte multe persoane contacteaza oamenii pe WhatsApp sub pretextul ca doresc sa cumpere un anumit produs, intreaba de starea acestuia si ulterior furnizeaza un link afirmand ca au facut plata si ca vanzatorul trebuie doar sa dea click pe link si sa plateasca o taxa de livrare a curierului sau livrare OLX care se va duce sa ridice produsul. Ulterior primiti un mesaj cu o tranzactie pe care trebuie sa o autorizati. Acest tip de tranzactii sunt tepe, asa ca nu dati sub nicio forma datele personale sau click pe link-uri.

 

l  Teapa Paypall

Se trimit si mailuri in care destinatarul este anuntat ca va fi inchis contul acestuia din cauza unei activitati suspicioase sau a inactivitatii etc.

Verificati intotdeauna destinatarul emailului si comparati emailul cu cel de pe site-ul oficial inainte de a da click si de a va loga in cont.

 

l  Teapa Carrefour, Posta Romana si Emag

Sub numele celor trei intreprinzatori de succes se incearca si alte tepe populare prin care vi se spune ca ati fost selectat sa castigati un telefon scump sau ca trebuie sa achitati o suma de bani pentru a primi un colet.

In lipsa unei participari reale la un concurs organizate direct pe site-urile furnizorilor, aceste practici sunt o alta modalitate prin care o serie de persoane incearca sa va fure diferite lucruri.