Taiwanul îi ispitește pe turiști cu ceai

Taiwanul îi ispitește pe turiști cu ceai Taiwanul îi ispitește pe turiști cu ceai

Taiwanul este cunoscut drept paradisul iubitorilor de ceai. Aici, ceaiul nu este doar o băutură, ci face parte din cultură. 

Potrivit unor rapoarte, producția anuală de ceai în Taiwan a fost estimată la 15.200 tone în 2015, volumul exportului fiind estimat la 5.800 tone.

Deși există multe țări din lume care produc ceai, Taiwanul este, fără îndoială,are  cel mai bine păstrat secret al Asiei, în special în categoria ceaiului Oolong. Există diverse zone din țara insulei, unde ceaiul a fost cultivat istoric .

High Mountain Oolong Tea : acest nume se referă la orice ceai care este cultivat la o înălțime de peste 1000 m și prelucrat ca un ceai de Oolong ușor oxidat, neprăjit. Există nume faimoase din această categorie care reprezintă regiuni în creștere geografică. Acestea includ: Alishan, Shanlinxi, Lishan și Dayuling. Practic, toate ceaiul Oolong din Muntele Înalt este făcut cu cultivar Qing Xin Oolong.

Jin Xuan "Milk" Oolong Tea- Ceai Oolong "Lapte" Jin Xuan: Jin Xuan, numit și Tai Cha # 12, este un cultivar hibrid care a devenit din ce în ce mai popular de la înființarea sa în anii 1980 de către stația de cercetare și extindere a ceaiului din Taiwan (TRES). Este o tulpină rezistentă, cu un randament ridicat, care este foarte versatil atât în ​​cultivarea, cât și la prelucrare. Jin Xuan este cultivat în cea mai mare parte în in Nantou și Chiayi, dar acum se poate găsi peste tot în Taiwan și nu numai.

Dong Ding Oolong Tea - Ceaiul Dong Ding Oolong : Dong Ding sau „vârful înghețat” este numele unui munte din orașul Lugu și reprezintă acum o metodă tradițională de prelucrare, folosind cultivatorul original Qing Xin Oolong care a migrat din China continentală. Dong Ding Oolong este cel mai popular ceai preparat în mod tradițional din Taiwan. Calitățile sale distinctive rezultă din niveluri medii de oxidare și de prăjire.

Oriental Beauty Tea - Ceaiul oriental de frumusețe : Frumusețea orientală este numele care i-a fost dat ceaiului Bai Hao Oolong de regina Angliei. Bai Hao (blană albă) Oolong este numele folosit local pentru a face referire la acest ceai, pe baza metodelor de recoltare și prelucrare.

Frunzele sunt recoltate foarte tinere, când mai au blana de protecție. Frunzele complet prelucrate sunt ușor ondulate și multicolore. Frunzele sunt puternic oxidate până la punctul de a semăna cu un ceai negru. 

Ceaiul negru al lacului Sun Moon : Cultivarea ceaiului în zona lacului Sun Moon datează din dinastia Qing (anii 1700-1800) când coloniștii chinezi au început să cultive arborele de ceai sălbatic care se produce în mod natural. La începutul anilor 1900, coloniștii japonezi au dezvoltat producție de ceai negru pe scară largă folosind aici tulpina Assam, după modelul britanic din India. Tulpina de ceai sălbatic preexistentă a fost în mod natural încrucișată cu o tulpină Assam. TRES din Taiwan a petrecut 50 de ani rafinând această hibridizare înainte de a fi înregistrată public în 1999 sub denumirea de Tai Cha # 18. În 2003, a primit numele Red Jade la aniversarea a 100 de ani de la TRES și a fost onorat ca ceai de specialitate din Taiwan.