Sfaturi pentru a reusi sa treceti peste interviul online

Multe companii desfășoară în prezent interviuri de angajare online din cauza pandemiei de coronavirus. Dacă sunteți într-o căutare de locuri de muncă sau parcurgeți etapele ulterioare ale unui proces de recrutare, mai jos sunt câteva sfaturi care vă pot ajuta să vă pregătiți pentru marele interviu. Doar pentru că este virtual nu înseamnă că ar fi mai confortabil, așa că ar trebui să știi la ce să aștepți cu nerăbdare!

Chiar dacă vă pregătiți pentru un interviu virtual, trebuie să începeți pregătirile așa cum ați face pentru unul tradițional. Începeți să investigați compania și să aflați despre obiectivele sale, precum și despre declarațiile sale de misiune și viziune. Folosește-ți experiența pentru a învăța aceste lucruri și pentru a te vedea remarcându-te printre alți potențiali candidați.

Trebuie să verificați din nou echipamentul de interviu pe care îl veți utiliza în timp ce comunicați cu intervievatorul. Verificați calitatea sunetului, puterea conexiunii wireless și capacitățile gadgeturilor dvs. Să fii expert în tehnologie este ceva la care mulți angajatori așteaptă cu nerăbdare, așa că neacordarea atenției la acest lucru va merge cu siguranță împotriva ta. Intervievatorul s-ar putea să vă pună la îndoială seriozitatea în ceea ce privește postul în cazul în care hardware-ul dvs. nu reușește să funcționeze în timpul interviului. Yikes!

Trebuie să alegeți un spațiu liniștit, suficient de luminos, nepartizan și curat pentru a vă desfășura interviul, în special pentru a restrânge întreruperile dacă luați interviul virtual de acasă. Interviurile virtuale oferă o privire sinceră asupra propriei vieți. Asigurați-vă că oferiți o introducere excelentă, menținându-vă zona curată și limitați orice distragere a atenției de la rude, animale de companie, parteneri și colegi de apartament.

La fel ca orice alt interviu tradițional față în față, trebuie să fiți pregătiți să vorbiți din interior și din afară despre planurile dvs., de ce sunteți interesat să vă alăturați companiei, cum vă inspiră obiectivele organizației și ce veți aduce în detaliu loc de munca.

Vă propunem să vă exersați răspunsurile la întrebările potențiale ale interviului pentru a vă simți încrezători cu dvs. înainte de interviu. Vă recomandăm să compilați întrebările așteptate pentru fiecare dintre intervievatorii dvs., pentru a vă împinge în continuare interesul și pasiunea pentru rolul oferit de companie.

Asigurați-vă că ceea ce purtați este impresionant. Este amator să vii purtând ceva în afară de business casual. Există și câteva avantaje personale în acest sens. În general, vă veți simți uimitor, încrezător și abil purtând haine de afaceri, așa că mergeți la el!