Sfaturi de negociere pentru a obtine un salariu mai mare

Sfaturi de negociere pentru a obtine un  salariu mai mare Sfaturi de negociere pentru a obtine un salariu mai mare

Petrecem nenumărate ore scriind CV-ul perfect și repetând întrebări despre interviurile de angajare, dar majoritatea dintre noi acordăm mai puțină atenție modului de a negocia cel mai bun salariu. Indiferent dacă negociați o ofertă de muncă, solicitați o creștere a rolului dvs. actual sau încercați să vă echilibrați salariul pentru a fi la egalitate cu standardele actuale din industrie, negocierea salariului și a beneficiilor poate crea o diferență uriașă în cariera dvs. profesională.

Învățarea artei negocierii este ca orice formă de artă care necesită practică, dar este o abilitate pe care nu vă puteți permite să o ignorați. Din păcate, mulți sunt inconfortabili pentru negocierea salariului în etapele primare ale procesului de angajare.

Într-un sondaj realizat de ZipRecruiter, ei au aflat că 64% dintre persoanele care caută un loc de muncă au acceptat oferta salarială inițială pe care au primit-o ultima dată când au primit o ofertă de muncă și doar 36% au negociat salariul. Cu siguranță vă va fi dor să puneți mai mulți bani în buzunar și probabil câteva avantaje minunate dacă nu negociați salariul și beneficiile de la început. 

Utilizați datele pentru a veni cu salariul dorit

Când negociați salariul, pregătiți-vă făcând cercetări privind ofertele salariale medii pentru funcții similare pentru a vă asigura că contraoferta dvs. este rezonabilă. Furnizarea unui număr susținut de date legate de industrie și zone vă va consolida foarte mult poziția în negociere. 

Nu părăsiți biroul fără a discuta despre salariu

Oamenii au păreri împărțite dacă ar trebui să aduceți discuția despre salariu sau să așteptați ca angajatorul să facă prima lor ofertă. Există un aspect cultural în acest sens, dar ar trebui să trecem peste tabu-ul discutării salariului.

Faceți tot posibilul pentru a deschide ușa discuției și a o privi ca pe o conversație strategică între două părți pentru a colabora la crearea celui mai dezirabil rezultat pe care îl puteți obține. Veți beneficia cu siguranță pentru a vă clarifica obiectivele salariale în loc să vă plângeți de faptul că vi se va plăti prea puțin în viitor. 

Evidențiați alte abilități și experiență

În mod normal, cu cât aveți mai multă experiență și abilități, cu atât salariile și beneficiile obțineți sunt mai mari. Ești la urma urmei compensat pentru valoarea pe care o aduci companiei. Dacă aveți alte experiențe relevante, abilități speciale și alte pregătiri profesionale care depășesc cerințele pentru ocuparea postului, asigurați-vă că le subliniați. 

Negociază beneficii

Rețineți că compensația dvs. nu se limitează la bani. Poate acoperi și alte beneficii, cum ar fi concedii de concediu plătite, concedii de boală, asigurări de sănătate, indemnizație de transport, bonus anual și multe altele. Merită să le discutați în negocierea dvs. 

Asigurați-vă că obțineți detalii salariale în scris 

Salariul dvs. și toate acordurile de despăgubire trebuie să fie menționate într-un contract scris . Nu acceptați niciodată o ofertă fără a primi detaliile pe hârtie.

Dacă compania nu este în măsură să producă astfel, atunci puteți pune la îndoială credibilitatea și profesionalismul companiei. Nu vă riscați și insistați să semnați un acord de beneficii sau un contract pentru a vă proteja legal. 

Nu te grăbi

Cea mai mare și cea mai frecventă greșeală pe care o poate face un solicitant este acceptarea imediată a ofertei de muncă. Deși, este de înțeles în unele cazuri când nu avem luxul să așteptăm, deoarece avem facturi de plătit și responsabilitatea de a le oferi. 

Dacă nu sunteți în poziția respectivă, informați-l pe managerul de angajare că ați dori să vă gândiți la asta și apoi întrebați când vor avea nevoie de un răspuns.

Odată ce cunoașteți termenul pentru a vă furniza decizia, puteți începe să vă planificați strategia de negociere a salariilor și, în același timp, să vă țineți ochii deschiși pentru oportunități mai bune.