Scurt Ghid SEO ( Search Engine Optimization)

  • Sâmbătă, 4 Septembrie 2021
  • Internet
  • Publicat de
Scurt Ghid SEO ( Search Engine Optimization) Scurt Ghid SEO ( Search Engine Optimization)

SEO reprezinta un ansamblu de tehnici esentiale pentru obtinerea rezultatelor profitabile ale unei afaceri in mediul online.

Acest spatiu virtual este locul ideal pentru dezvoltarea si promovarea unei afaceri, pentru atragerea publicului tinta si pentru informarea potentialilor clienti.

Datorita faptului ca mediul online este accesibil tuturor persoanelor care detin o conexiune la internet, oriunde in lume, indiferent de clasa sociala, categorie, gen sau varsta, acesta reprezinta solutia perfecta pentru oferirea raspunsurilor relevante la cautarile utilizatorilor.

Motoarele de cautare si in special Google, sunt agregatoare de informatii care functioneaza pe baza unor algoritmi.

Pentru ca un website sa apara in topul rezultatelor unei cautari, acesta trebuie sa fie optimizat din punct de vedere SEO.Promovarea unui serviciu online trebuie sa fie precedata de luarea in considerare a unui numar de factori care au puterea de a influenta publicul interesat de serviciile pe care dorim sa le promovam. Google, cel mai puternic motor de cautare din lume, a impus un set de reguli in procesul afisarii rezultatelor, astfel incat developatorii web sau detinatorii website-urilor se vor afla in situatia de a fi nevoiti sa se familiarizeze cu aceste tehnici.

Optimizarea unui website din punct de vedere SEO este considerata o principala metoda de marketing care nu este la fel de vizibila in fata utilizatorilor online, in comparatie cu anunturile promovate prin campaniile Adwords. Aceasta tehnica este una eficienta insa pasii necesari trebuie sa fie parcursi cu strictete.

Tehnicile de optimizare SEO sunt impartite in doua categorii si anume optimizarea On-Page si Off-Page. Optimizarea On-Page se refera la continutul paginii web, la structura, design-ul, codul HTML introdus, puterea de incarcare a paginii, relevanta continutului, existenta cuvintelor cheie, etc.

Optimizarea Off-Page, pe de alta parte, presupune promovarea link-urilor existente in interiorul paginii web in exteriorul website-ului cu ajutorul unor canale de promovare si informare. In procesul de optimizare SEO, vechimea paginii, a link-urilor existente in interiorul ei si a serverului joaca un rol foarte important.

Optimizarea SEO On-Page presupune coaborarea cu o persoana care sa fie familiarizata cu domeniul content marketing-ului sau un copywriter. In acest fel, alegerea continutului potrivit si introducerea cuvintelor cheie in text, sunt actiuni care vor fi realizate cu usurinta. In ceea ce priveste structura paginii si design-ul, acestea trebuie sa faciliteze accesul la informatii, sa fie prietenoase cu utilizatorii si sa ofere un aspect vizual care sa permita gasirea rapida a informatiilor de baza.

Existenta categoriilor si a subcategoriilor si o incarcare rapida a paginii sunt de obicei avantaje care ajuta la pastrarea unor vizitatori.

Optimizarea SEO Off-Page este un proces care trebuie sa aiba loc in mod constant, spre deosebire de tehnica On-Page.

Aceasta presupune promovarea website-ului prin comunicate de presa, retele sociale, publicitate vid, inscrierea in directoare, introducerea de comentarii in interiorul blogurilor si a forumurilr, crearea unor profile pe forumuri si chiar si utilizarea in paralel a unor campanii Adwords.

Specialistii SEO au informat ca SEO si Adwords functioneaza mult mai bine impreuna decat separat si ca totodata, acestea se completeaza atat de bine incat nu se pot lipsi una de cealalta.